Ericsson a afisat castiguri operationale de 913,6 milioane dolari in T2
Data publicarii: 24-07-2009 | InternationalEricsson AB a raportat vineri o crestere a castigurilor operationale la 6,9 miliarde coroane suedeze (913,6 milioane dolari) pe al doilea trimestru, dar a anuntat ca impactul criezi globale asupra performantelor financiare devine din ce in ce mai mare, relateaza Reuters.
Cel mai mare producator mondial de retele de telefonie fara fir inregistrase in aceeasi perioada a anului trecut castiguri operationale de 4,7 miliarde coroane suedeze. Analistii chestionati de Reuters estimasera ca Ericsson va avea castiguri operationale de 6 miliarde coroane suedeze in perioada analizata.
Pana la ora actuala, compania a avut performante puternice in ciuda crizei globale, mai ales datorita vanzarilor masive pe piata din China si consolidarii diviziei de servicii, in timp ce si-a crescut cota de piata.
Vanzarile grupului au urcat la 52,1 miliarde coroane suedeze, de la 48,5 miliarde coroane suedeze, in al doilea trimestru din 2008. Analistii se asteptau la vanzari de 52,9 miliarde coroane suedeze. Totusi, vanzarile ajustate la unitati comparabile si conversii valutare au scazut cu 3%.
In primul trimestru, Ericsson anuntase o scadere cu 35%, la 1,72 miliarde coroane suedeze (214 milioane dolari), a profitului net, din cauza costurilor legate de reducerea numarului angajatilor.
Nokia Oyj, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a anuntat saptamana aceasta o scadere la 380 milioane euro a profitului net din al doilea trimestru din 2009, din cauza mediului de afaceri dificil.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman