Criza ii face pe manageri sa renunte la vacanta
Data publicarii: 23-07-2009 | HR/CariereTop managerii renunta la vacantele din aceasta vara, pe fondul recesiunii, potrivit unui studiu realizat de TheLadders.co.uk, site specializat in resurse umane.
Asadar, doua treimi dintre managerii britanici si-au schimbat planurile de concediu, din cauza conditiilor economice dificile. Din 63% care si-au schimbat planurile de vacanta, mai mult de jumatate (53%) au motivat aceasta decizie prin reducerea bugetului alocat calatoriilor, in timp ce aproape un sfert dintre respondenti (24%) au declarat ca isi vor petrece concediul de vara acasa, neavand planuri de calatorie. De asemenea, 27% dintre top managerii britanici vor pleca in vacanta doar in Marea Britanie, din cauza reducerii posibilitatilor financiare, iar 18% vor incerca in aceasta vara optiuni mai ieftine pentru vacanta, cum ar fi cortul sau tururile prelungite cu masina.
Site-ul ce abordeaza teme de resurse umane arata ca managerii nu se simt confortabil sa isi ia vacanta, avand in vedere conditiile economice prezente (47%), 19% au spus ca locul lor de munca pare mult mai instabil acum, iar 18% considera ca vacanta este o investitie la care pot renunta in acest moment. Derek Pilcher, managing director pentru TheLadders.co.uk, considera ca este posibil ca multi top manageri sa simta ca este neaparat nevoie sa ramana la serviciu in aceasta perioada, fiind insa ingrijorat ca aceste decizii ar putea cauza un stres si mai mare legat de recesiune.
"Este bine ca au niste principii etice stabile privind locul de munca, dar presiunea performantei economice din aceasta perioada va cauza un stres suplimentar. Pe de alta parte, o pauza ar putea oferi o perspectiva bine-venita asupra problemelor de la serviciu, generand solutii neasteptate", considera Pilcher.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani