GM continua negocierile cu Magna si RHJ pentru preluarea Opel
Data publicarii: 23-07-2009 | InternationalGeneral Motors (GM) va continua negocierile cu producatorul canadian de piese auto Magna International si holdingul belgian RHJ pentru vanzarea Opel, dupa ce se pare ca a renuntat la oferta grupului chinez BAIC, arata un comunicat al GM Europe, publicat joi, informeaza AFP.
"Am decis ca vom continua discutiile in privinta viitorului Opel cu Magna si RHJ", a declarat John Smith, negociatorul sef in cadrul tranzactiei. Acesta a infirmat rapoartele privind carora BAIC, cel de-al treilea potential cumparator al Opel, a inaintat luni o oferta.
Smith sustine, de asemenea, ca discutiile cu guvernul german, care trebuie sa ofere garantiile financiare necesare tranzactiei, se afla pe o traiectorie buna.
Oficialii de la Berlin si-au exprimat miercuri clar preferinta pentru oferta inaintata de Magna, impreuna cu partenerul sau, banca ruseasca Sberbank, care semnase in mai o scrisoare de intentie cu GM, fara a finaliza, insa, tranzactia.
GM, gigantul auto american care a inaintat in iunie cerere pentru intrarea in faliment, a primit trei oferte pentru cumpararea Opel, din partea unui consortiu format din Magna International si banca ruseasca Sberbank, compania cu capital privat RHJ International si din partea Beijing Automotive (BAIC), din China si a anuntat miercuri ca trebuie sa ajunga la un acord cu Germania asupra investitorului.
Guvernul german si landurile unde Opel are fabrici vor ca grupul sa fie cumparat de Magna, in timp ce GM prefera indeosebi oferta RHJ, un investitor al carui sediu central se afla in Belgia.
GM detine 35% din actiunile Opel, in timp ce guvernului german i se cere sa ofere garantii pentru un imprumut de pana la 4,5 miliarde euro.
In cazul in care partile nu ajung la un consens, finalul tranzactiei il va decide Trustul Opel, care raspunde de companie de la intrarea GM in faliment. Trustul detine 65% din actiunile Opel si trebuie sa aprobe orice investitor.
Pana la finalizarea unui acord, Opel este gestionat de o societate fiduciara finantata prin credite publice.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii