Ce sa faci cu un milion de euro?
Data publicarii: Astazi, 22-07-2009 | AfaceriAgricultura, cultura ecologica, industria alimentara, real estate-ul, consultanta in business si piata monetara sunt zonele cu potential, in opinia liderilor IT-ului local, si in care acestia ar investi in aceasta perioada, potrivit unui exercitiu propus de Business Standard managerilor si antreprenorilor din industria locala de IT & C. Cei mai multi dintre acestia n-ar iesi insa din zona in care activeaza, astfel ca un buget ipotetic de un milion de euro ar merge in companii care dezvolta diverse aplicatii software, servicii de outsourcing, online, software de management al fortei de munca sau al clientilor.
Antreprenorul Radu Georgescu, proprietarul grupului Gecad, nu s-ar desparti de IT, astfel ca ar investi un buget propus de un milion de euro in software online.
"Pentru a avea un business scalabil, cu o crestere exponentiala, trebuie sa ai un target nelimitat geografic si pe verticala. Trebuie sa ai un business international, aplicabil in mai multe industrii. Softul online rezolva aceste necesitati. La nivelul intregii economii, nu as investi in niciun alt sector", a explicat Georgescu.
Banii lui Marius Persinaru, vicepresedinte al Xerox pentru pietele emergente, ar merge in agricultura si industria alimentara, sectoare in care este loc de eficientizare si de noi produse de nisa. "As cumpara si terenuri in zone cu potential. Chiar as putea injecta niste capital in cateva afaceri pe care le vad cu sanse de succes, dar cu nevoie de cash, unele chiar din IT", a precizat Persinaru.
Marius Ghenea, investitor in domeniul comertului online, nu ar intra cu un start-up nici in distributie si nici in retail. Nu ar mai incepe acum un business, nici macar in distributia online, pentru ca este deja o piata aglomerata si competitiva.
"Sunt cateva zone de oportunitati pe termen mediu in IT, cum ar fi productia de software si outsourcingul. Loc de crestere este, in general, pe online, cu servicii si continut. La nivelul intregii economii, as intra pe zona de servicii, mai ales cele care tin de oportunitati de criza, cum ar fi consultanta pentru restructurari si cost-cutting. Pe termen scurt, ma atrage si piata monetara, prin depozite la termen", a detaliat Ghenea.
Calin Fusu, directorul general al companiei ce detine portalul Neogen, spune ca in aceasta perioada este mai eficient sa cumperi active existente, care nu mai pot fi sustinute de proprietari, decat sa dezvolti de la zero. Softul de management al fortei de munca si cel de gestiune a clientilor ar atrage milionul lui Dinu Malacopol, directorul general al Digital Cable Sistems, furnizor de servicii TV, de internet și telefonie fixa.
"Aceste programe lipsesc, in special in partea privata. Per ansamblu, este interesanta, in ceea ce priveste marjele de profit, cultura ecologica, in special partea bio", a mai spus Malacopol. Dragos Nicolaescu, seful Ness Romania, ar cauta idei si din partea tinerilor vizionari si curajosi, insa cateva dintre propriile directii de investitii merg catre aplicatii pentru iPhone, consultanta in business pentru reorganizari sau un soft care sa faca un audit obiectiv cu privire la calitatea produselor.
Integral in Business Standard
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani