Saptamanalul BusinessWeek e de vanzare
Data publicarii: 15-07-2009 | MediaMcGraw-Hill Cos. vrea sa vanda revista BusinessWeek, in contextul in care criza financiara a redus veniturile din publicitate si a accentuat presiunile asupra publicatiilor tiparite, relateaza Wall Street Journal.
Compania a anuntat ca analizeaza "optiuni strategice" pentru BusinessWeek. McGraw-Hill a contractat banca de investitii Evercore Partners Inc. pentru cautarea unui posibil investitor interesat, potrivit unor surse apropiate afacerii.
Sursele sustin ca Evercore a transmis detaliile financiare ale publicatiei BusinessWeek catre mai multe companii, inclusiv catre grupul Time Inc., parte a trustului Time Warner Inc. Mai multe parti s-au anuntat interesate, si, in curand, ar putea fi organizate prezentari pentru posibilii ofertanti, a declarat o sursa apropiata grupului.
Vanzarea ar putea fi dificila. "Celelalte publicatii de afaceri nu se descurca mai bine, asa ca nu este probabil sa fie printre cumparatori", a declarat Reed Phillips, partener al bancii de investitii DeSilva + Phillips, specializata in acorduri media.
Cu doi ani in urma, revistele puteau obtine oferte ce atingeau pana la dublul veniturilor anuale, insa acum preturile sunt evaluate cu mult sub normele istorice, a declarat Scott Peters, director managerial in cadrul bancii de investitii Jordan, Edmiston Group Inc. J.P. Morgan a estimat ca veniturile anuale ale BusinessWeek sunt de 100-150 milioane dolari.
Alte publicatii, precum TV Guide si San Diego Union-Tribune, au fost vandute recent la preturi nominale. De exemplu, Macrovision Solutions Corp. a vandut toamna trecuta TV Guide pentru 1 milion dolari in numerar, plus presupuse datorii de milioane dolari din abonamente.
Ca si multe alte reviste, BusinessWeek a intampinat probeleme financiare in contextul in care companiile auto si alte mari grupuri au redus veniturile pentru publicitate. Veniturile din publicitate au scazut in sapte din ultimii opt ani, insa tirajul saptamanal a ramas constant, la 936.000 unitati.
McGraw-Hill si familia McGraw fondatoarea grupului, se bucura de prestigiul revistei BusinessWeek, aparuta in 1929. Revista a fost un generator important de venituri in trecut, insa in prezent este neprofitabila, potrivit unor surse apropiate grupului.
Posibila vanzare a BusinessWeek vine intr-un moment in care fluxul continuu de informatie determina revistele saptamanale sa isi regandeasca operatiunile. Newsweek si-a redus recent tirajul, si-a schimbat politica editoriala si a facut disponibilizari. US News & World Report a trecut de la periodicitate saptamanala la periodicitate lunara.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii