Episcopia Giurgiului are manastire cu piscina si Hummer
Data publicarii: 14-07-2009 | Diverse750.000 de euro - este pretul platit de Episcopia Giurgiului pentru vila unui vames. Afacerea a fost perfectata in urma cu trei ani, iar pretul imobilului a fost umflat de trei ori. Vila s-a transformat intr-o manastire de lux unde-si fac veacul patru maicute. Ulterior, tot aici si-a stabilit resedinta si Preasfintitul Ambrozie. Pentru ca nimic nu e prea scump atunci cand e vorba de confortul acestuia, in curtea manastirii au fost aduse si trei caprioare. Reprezentantii patriarhiei sustin insa ca in vila din Giurgiu se traieste dupa principiul austeritatii si nu al huzurului.
Reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane spun ca imobilul a fost cumparat cu acordul adunarii eparhiale a episcopiei Giurgiului intr-un mod cat se poate de legal. Banii pentru manastirea din vila sunt fondurile proprii ale episcopiei, care reprezinta vanzari de lumanari sau donatii ale credinciosilor.
Pe langa resedinta amintita, Episcopia Giurgiului mai detine un teren intravilan, doua autotursime Skoda Octavia, o masina de teren Land Rover si, perla coroanei, un Hummer.
Fetele bisericesti mint si atunci cand vine vorba despre caprioare sau despre piscina.
Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei sustine ca piscina este de fapt "o groapa betonata in care se creste peste pentru consumul manastirii".
Cat despre utilitatea acesteor investitii, mai marii bisericii evita un raspuns direct. Reprezentantii Episcopiei au reusit performanta de a nu raspunde, practic, la nicio intrebare.
Intrebat de reporterii Realitatea care a fost costul cladirii devenite manastire, Vicarul administrator Constantin Buga a dorit sa primeasca intai intrebarile in scris pentru a raspunde.
Episcopul de Giurgiu, Preasfantul parinte Ambrozie nu a putut fi contactat. Un reprezentant al Episcopiei Giurgiu sustine ca Preasfantul se afla intr-o vizita pastorala intr-o zona fara semnal la telefonul mobil.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman