Consiliul Concurentei analizeaza preluarea Telemobil de catre Cosmote
Data publicarii: 14-07-2009 | ActualitateConsiliul Concurentei analizeaza concentrarea economica realizata de catre S.C. COSMOTE MOBILE TELECOMMUNICATIONS S.A. ("Cosmote"), prin dobandirea controlului unic asupra S.C. TELEMOBIL S.A. ("Telemobil"), se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.
Autoritatea de concurenta analizeaza operatiunea de concentrare economica din punctul de vedere al posibilelor efecte anticoncurentiale, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice. O decizie cu privire la aceasta operatiune urmeaza a fi luata, conform prevederilor legale, in termen de 30 de zile de la data la care notificarea este considerata efectiva.
Conform dispozitiilor Legii concurentei (nr. 21/1996) sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute de lege. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro.
Atat Cosmote cat si Telemobil sunt prezente in Romania pe piata serviciilor de comunicatii electronice.
Cosmote este o societate greceasca, membra a grupului, si unic controlata de Helennic Telecommunications Organization S.A. ("OTE"). Cosmote detine in Romania, impreuna cu Romtelecom SA (la randul sau unic controlat de OTE), furnizorul de servicii de telecomunicatii S.C. COSMOTE ROMANIAN MOBILE TELECOMMUNICATIONS S.A. ("Cosmote RMT S.A."). Cosmote mai detine controlul asupra grupului Germanos specializat in vanzari cu amanuntul. in Romania, Germanos Telecom Romania S.A. este operatorul unei retele de distributie, care comercializeaza in special produse si servicii Cosmote, precum si terminale si accesorii.
Grupul elen OTE, furnizor international de servicii complete de comunicatii, din anul 2008 se afla sub control unic al Deutsche Telekom (printr-o participatie de aproximativ 25% din capitalul social al OTE si un contract al actionarilor cu Republica Elena care detine aproximativ 25% din capitalul social al OTE).
Telemobil este controlat de catre Zapp (Romania) B.V. Olanda, care face parte din grupul Saudi Oger Ltd. din Arabia Saudita.
Consiliul Concurentei este interesat in obtinerea observatiilor si punctelor de vedere de la agentii economici terti (inclusiv concurenti si clienti ai partilor implicate), in legatura cu aceasta concentrare economica. Observatiile si punctele de vedere pot fi transmise pana cel taziu 31 iulie 2009, utilizand urmatoarele mijloace de contact: prin fax la numarul 021.405.45.12, prin e-mail la adresa servicii@consiliulconcurentei.ro, sau prin posta la urmatoarea adresa: Consiliul Concurentei - Directia Servicii, Piata Presei Libere nr.1, corp D1, sector 1, Bucuresti, cod postal 013701, Oficiul Postal nr.33.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman