Geithner propune legi mai dure pentru dealerii care lucreaza cu produse derivate
Data publicarii: 11-07-2009 | InternationalSecretarul Trezoreriei SUA, Timothy Geithner, a propus vineri inasprirea legislatiei aplicate dealerilor de pe pietele nereglementate, care lucreaza cu produse derivate ce au dus la criza din SUA si de pe marile piete financiare, scrie Reuters.
In cadrul unei audieri comune a doua comisii din Congres, care vor avea un rol in crearea legislatiei aplicate produselor financiare derivate, Geithner a inaintat propuneri care ar duce la o supraveghere mai stricta a unor dealeri majori precum JPMorgan Chase si Goldman Sachs.
"Propunem ca toti dealerii de derivate la vedere sa fie supravegheati mai strict, fiindu-le aplicate inclusiv limite de capital mai conservatoare si standarde de conduita", a declarat Geithner, recunoscand, astfel, ca in trecut existau putine limite.
Administratia Obama a incercat sa refaca sistemul de reglementare al pietelor financiare din Statele Unite, in contextul unei crize financiare de doi ani care s-a raspandit treptat pe tot globul.
Propunerea administratiei in ceea ce priveste produsele derivate este numai o parte a masurilor de restructurare a sistemului de reglementare, iar acestea se vor confrunta cu luni intregi de discutii aprinse la nivel politic, inainte sa fie transformate in legi.
In Statele Unite, patru mari banci controleaza peste 90% din piata derivatelor, acestea fiind JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup si Goldman Sachs.
La inceputul lunii iulie, PVM Oil Futures, o divizie din Londra a celui mai mare broker de tranzactii extrabursiere cu produse derivate, a pierdut aproape 10 milioane de dolari din cauza tranzactiilor operate de unul din traderii companiei.
Aceste tranzactii au cauzat, cel mai probabil, o crestere globala a pretului petrolului pana la cel mai mare nivel din ultimele opt luni, o evolutie puternica pe care traderii si analistii au incercat s-o explice.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului