Citigroup a inlocuit managementul de top, pentru imbunatatirea perfomantelor bancii
Data publicarii: 09-07-2009 | Finante-BanciCitigroup a anuntat joi ca il va inlocui pe directorul financiar si va numi un nou sef al diviziei bancare, cea mai mare schimbare la nivel administrativ de la inceputul crizei financiare, in contextul in care se pregateste sa ofere guvernului american o participatie de 34%, scrie Reuters.
Schimbarile vin ca urmare a presiunilor facute asupra directorului executiv Vikram Pandit pentru imbunatatirea performantei, refacerea posturilor de conducere ale diviziei de servicii bancare pentru populatie si renuntarea la activele nedorite.
In ultimele sase trimestre, Citigroup a pierdut 36 miliarde dolari si a primit o serie de imprumuturi guvernamentale. Mai multi analisti catalogheaza schimbarile de personal ca fiind incurajatoare, desi nu este cert daca acestea il vor ajuta pe Pandit sa isi pastreze functia.
Edward "Ned" Kelly, care a devenit in martie director financiar al Citigroup, va deveni un vicepresedinte al carui obiectiv va fi activitatea de fuziuni si strategii. Acesta va fi inlocuit de John Gerspach, fostul contabil sef al bancii. Gerspach este cel de-al cincilea director financiar al Citigroup din ultimii cinci ani.
Institutia l-a angajat, de asemenea, pe Eugene McQuade ca director executiv al diviziei Citibank. Acesta a fost pana de curand vicepresedinte al bancii MerrillLynch & Co, care face acum parte din Bank of America Corp, si este fostul director operational al creditorului ipotecar Freddie Mac.
Citigroup urmeaza sa afiseze rezultatele financiare pe al doilea trimestru pe 17 iulie. Brazilia, cea mai mare economie din America Latina, a reactionat pozitiv in ultimii ani fata de Citigroup, oferind o sursa sigura de venit in timpul celui mai mare boom economic al tarii din ultimii 30 de ani.
Pandit a aratat ca institutia pe care o reprezinta vrea sa se orienteze pe finantele de consum in Brazilia, o strategie pe care si alte banci o au in vedere, in contextul in care din ce in ce mai multe persoane fizice si juridice vor sa profite de o economie stabila pentru a lua credite pentru finantarea investitiilor.
Spre deosebire de alte piete emergente sau state dezvoltate, unde cresterea economica depinde de exporturi, economia Braziliei se bazeaza in mare parte pe cererea interna, care ar trebui sa ajute statul sa faca fata mai bine situatiei financiare globale.
Citigroup a raportat in aprilie un profit net de 1,6 miliarde dolari in primul trimestru, punand astfel capat unei lungi perioade in care a suferit pierderi, dupa ce guvernul SUA a injectat 45 miliarde dolari in salvarea bancii.
Banca a avut venituri de 19 miliarde dolari in ianuarie si februarie, inainte de a afisa deprecieri de active.
Anterior cea mai mare banca din lume dupa valoarea de piata, Citigroup a asistat la ieftinirea actiunilor sale pana sub pragul simbolic de 1 dolar in 2009, pentru prima data, in conditiile in care investitorii si-au pierdut increderea ca titlurile bancii pot reveni dupa pierderile suferite.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman