Bancher personal, solutia de criza a oamenilor bogati
Data publicarii: 09-07-2009 | Finante-BanciPrivate bankingul, desi e un business nou pe piata noastra, a atras deja peste 100.000 de clienti cu salarii de mii de euro, sustin bancherii.
Desi este un business relativ nou in Romania, private bankingul are deja multi adepti, adresandu-se in special persoanelor cu bani. In principiu, oameni de afaceristi care-si permit un bancher personal pentru a le inmulti banii.
La ora actuala, sunt peste 100.000 de clienti de acest gen, numarul lor crescand foarte mult pe timp de criza.
"Daca inainte era foarte greu sa convingi un potential client ca este mai bine sa-si tina banii in banca, atunci cand acesta prefera sa investeasca in imobiliare, acum prefera sa-si pastreze lichiditatile in banca.
Cand iti concentrezi toata investitia pe un singur instrument, este foarte periculos. Fapt care s-a vazut in aceasta perioada", a declarat directorul Diviziei de prefered banking a RBS, Marijana Vasilescu.
Tinta bancii, oamenii platiti foarte bine
In general, sunt "luati in colimator" clientii care se afla intr-o perioada de ascensiune in cariera, care au venituri minime de 3.500 euro pe luna sau resurse disponibile de 35.000 euro.
Cea mai mare parte a clientilor de servicii bancare personalizate de la sucursala romaneasca a Royal Bank of Scotland (RBS) au venituri lunare constante de peste 5.000 euro sau resurse disponibile de cel putin 50.000 euro, a mai spus reprezentanta RBS.
"Rolul nostru este de educare si de a fi alaturi de ei, iar atunci cand acestia vor creste si in cariera, si in venituri, ei vor fi deja obisnuiti sa lucreze cu noi", a afirmat banchera. Desi au printre clienti si oameni cu milioane de euro in cont, nu acestia reprezinta marea miza a bancii.
"Mai important acum este clientul care are cateva zeci de mii de euri in cont si cum il ajutam noi sa ajunga sa aiba cateva sute de mii acolo. Aceasta este marea masa cu care vrem sa relationam, pentru ca cei care au milioane in cont au deja si un asistent personal care se ocupa de anumite nevoi", a spus banchera.
Integral in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman