Plati online de 43,5 milioane euro in prima jumatate a anului
Data publicarii: 07-07-2009 | AfaceriComertul electronic isi pastreaza ritmul de crestere, terminand prima jumatate a anului 2009 cu 570.000 de tranzactii si un volum total de 43,5 milioane euro, in crestere cu 68% fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor RomCard. Dintre acestea, 500.000 de tranzactii in valoare de 40,5 milioane euro au fost procesate de catre GECAD ePayment, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.
"Evolutia pietei este una fireasca, mai ales in contextul economic actual. Comerciantii sunt nevoiti sa scada costurile iar una dintre metodele cele mai eficiente este abordarea internetului ca si piata de desfacere cu cheltuieli mult mai mici de personal, intretinere, logistica etc. De asemenea, s-au inmultit ofertele in toate magazinele, indiferent de domeniu, acesta fiind un alt motiv pentru evolutia atat de buna inregistrata in aceasta prima jumatate de an, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2008", explica Marin Mitroi, Director General RomCard.
"MyAir, Bamboo, Paralela 45 sunt doar cateva dintre afacerile din mediul offline care au decis sa intre si pe Internet. De asemenea, numeroase alte magazine online au investit in imbunatatirea site-urilor si a serviciilor din dorinta de a-si creste vanzarile online", adauga Carmen Sebe, Director General GECAD ePayment.
Conform statisticilor din sistemul ePayment, la nivelul primelor 6 luni ale anului, cea mai mare crestere (ca numar de tranzactii) fata de 2008 a inregistrat-o segmentul turismului si transporturilor, 158%, urmat de sectorul telecomunicatiilor si serviciilor care au crescut cu aproximativ 85% si de etail non-IT cu 67%. Singurul segment care a inregistrat o scadere usoara fata de 2008 a fost sectorul etail cu produse IT, numarul tranzactiilor fiind in scadere cu 2%, mai ales pe fondul vanzarilor in scadere din trimestrul al doilea al anului.
In ceea ce priveste evolutia comertului electronic cu plata online prin card bancar in primele sase luni ale anului, apropierea sezonul estival a determinat o incetinire a ritmului de crestere, de la 18% la finalul primului trimestru, la 4% la finalul celui de-al doilea, fenomen de altfel natural pentru aceasta perioada a anului.
Cu toate acestea, vanzarile din al doilea trimestru al anului au depasit volumul inregistrat in primul trimestru cu 34%, ajungand la 25 milioane euro.
"Faptul ca, intr-un an dificil din punct de vedere economic, comertul online continua sa creasca, reusind sa atinga nivelul de 82% din volumul tranzactiilor prin card realizat in tot anul 2008, reprezinta rezultatul unui efort comun al magazinelor online, procesatorilor si tuturor jucatorilor implicati in comertul electronic romanesc. In ceea ce priveste a doua jumatate a anului, suntem convinsi ca alaturi de partenerii nostri vom mentine ritmul de crestere si vom reusi sa atingem performanta procesarii online a unui volum total, la nivelul intregii piete, de 70 milioane euro, conform estimarilor de la inceputul anului.", conchide Carmen Sebe, Director General GECAD ePayment.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani