Managerii care isi schimba jobul iau salarii mai mici
Data publicarii: 07-07-2009 | HR/CariereManagerii care isi schimba locul de munca in aceasta perioada dificila din punct de vedere economic sunt nevoiti sa accepte salarii cu pana la 50% mai mici, potrivit specialistilor in resurse umane de pe piata.
"La nivel de middle management si de top management, salariile au scazut pentru cei care si-au schimbat locul de munca in aceasta perioada. Desi fenomenul nu trebuie generalizat, cunoastem suficiente cazuri de middle manageri din domeniul constructiilor care au acceptat uneori si jumatate din cat castigau anul trecut pentru a avea un job", spune Florin Ochiana, HR operations manager pentru compania de recrutare Lugera&Makler.
La nivel de top management, piata a evoluat aproximativ la fel, mentioneaza reprezentantul Lugera&Makler. "Managerii in schimbare nu au mai obtinut veniturile de anul trecut sau au acceptat acelasi nivel salarial; acolo unde s-a profitat de criza pentru a schimba managementul din diverse motive, din informatiile noastre, au fost angajati alti manageri pe salarii mai mici cu 20-30%", spune Ochiana.
Din perspectiva angajatilor, salariul este criteriul care conteaza cel mai putin in aceasta perioada atunci cand decid sa isi schimbe locul de munca, este de parere Daniela Necefor, managing partner pentru Total Business Solutions. "Candidatii accepta acum mutarea intr-o alta companie chiar si pentru acelasi pachet salarial, mai ales daca firma respectiva are un brand mai puternic si, in principal, daca are un nume foarte bun din punctul de vedere al comportamentului fata de angajati si al respectarii promisiunilor", spune Necefor.
Specialistii sunt mai precauti in ceea ce priveste lansarea de solicitari foarte mari, a observat managerul HR al companiei BPO (business process outsourcing) WNS Global Services Romania. "Sunt mai constienti de faptul ca trebuie sa si ofere, nu doar sa ceara", spune managerul HR. Spre deosebire de anii trecuti, cand pachetele salariale se negociau la un nivel foarte ridicat, in prezent, angajatorii ofera pachete strict in limitele grilei salariale, iar in cazul in care candidatul refuza, se face oferta urmatorului clasat, mentioneaza reprezentantul TBS.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani