Cat este de necesar contractul prenuptial?

Data publicarii: 07-07-2009 | Lifestyle

Intrarea in vigoare a noului Cod de Procedura Civila, posibil din 2010, inseamna, printre altele, legalizarea contractului prenuptial, care stipuleaza clar cum se impart bunurile in caz de divort. Acest document, realizat de cei ce au suficient sange rece incat sa se gandeasca la divort inca dinainte de a-si pune pirostriile, starneste deja controverse. Pe de-o parte, este blamat pentru ca scoate din planul idilic conceptul de familie, pe de alta parte insa, ii pune la adapost pe cei care fac singuri averi impresionante, pe care nu vor sa le imparta cu partenerul de care se despart.

Jumi-juma, pentru familiile modeste

Codul Familiei, completat de Codul Civil, reglementeaza foarte clar modul in care se impart bunurile la divort: tot ceea ce a fost dobandit in casnicie se imparte la doi, iar partenerii aleg ce pastreaza fiecare. In cazul neintelegerilor, partajul se face in instanta, situatie in care procedura de divort este mai anevoioasa.

Avocatul Cosmin Dimancea spune ca realizarea contractului prenuptial este necesara in cuplurile in care intre cei doi exista diferente foarte mari privind situatia financiara. Altfel, arata avocatul, acest document este util doar prin prisma alinierii legislative la dreptul european. De asemenea, existenta acestui act usureaza procedura de divort si reduce timpul necesar pronuntarii acestuia.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: