Cel mai mare centru de distractii din Romania asteapta banii si terenul

Data publicarii: 07-07-2009 | Afaceri

Dezvoltatorul proiectului de o jumatate de miliard de euro de langa Snagov va purta discutii pentru terenul necesar constructiei si pentru finantarea proiectului.

Un centru de distractii cu partii de schi, zona pentru sporturi nautice, teren de golf va fi construit in zona Snagov, in apropierea viitoarei autostrazi Bucuresti-Brasov pana in luna decembrie a anului 2012 de compania Axion Leisure Development. Proiectul se va numi Leisure Dome Bucharest, va avea o suprafata construita de 400.000 de metri patrati si va necesita investitii totale de aproximativ 500 de milioane. Centrul de distractii va mai cuprinde sali de fitness, un hotel, un cazinou, o zona comerciala si o zona de entertainment.
 
Pentru ca acest proiect sa devina realitate, dezvoltatorul mai are de rezolvat doar doua probleme pana la sfarsitul lunii martie a anului 2010: cea a terenului si cea a finantarii.

George Barbulescu, managerul companiei, a anuntat ca s-a rezervat un teren de 55 de hectare in zona Snagov si ca in septembrie se vor purta discutii cu proprietarul pentru un parteneriat. "In cazul in care nu vom ajunge la o intelegere mai avem doua variante, una tot in Snagov si alta in zona de sud a Bucurestiului", a mai spus Barbulescu.
 
In ceea ce priveste finantarea, George Barbulescu a spus ca mai este nevoie de 499 de milioane de euro si ca s-au inceput deja sau urmeaza sa inceapa negocieri cu fonduri de investitii, cu Banca Europeana pentru Investitii, cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, precum si cu alte banci. De asemenea, se mizeaza si pe fonduri europene nerambursabile, mai ales ca prin proiect va fi o constructie prin care se va miza pe protectia mediului. Se mizeaza pe faptul ca centrul de distractii va atrage cel putin sase milioane de vizitatori anual. Barbulescu spune ca, daca se vor strange jumatate din banii necesari pana la sfarsitul lunii martie a anului viitor, atunci se va incepe lucrul la proiect.

Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: