Honda lanseaza un nou model al hibridului Insight

Data publicarii: 07-07-2009 | Auto

Honda a anuntat ca va lansa o noua versiune a modelului Hybrid Insight in anul 2010, sperand ca noile tehnologii de care acesta dispune sa relanseze vanzarile companiei.

Noul vehicul beneficiaza de transmisie manuala in 5 viteze cu un angrenaj ce permite si o maniera sportiva de a conduce masina. Specialistii arata ca tehnologiile de constructie a automobilelor hibrid au fost mult imbunatatite din anul 1999, cand Honda a lansat primul model de acest fel. Design-ul si performanta masinilor au crescut astfel treptat, permitand clientilor sa se bucure de o calitate excelenta a sofatului.

De asemenea, consumul de energie este foarte redus, in comparatie cu alte automobile concurente. Alaturi de noul Insight, in anul 2010, Honda va lansa si o varianta hibrid a modelului Civic, cele doua masini fiind destul de asemanatoare din punct de vedere al caracteristicilor tehnice.

Noul model hibrid Honda Insight vine echipat si cu un sistem de transmisie continua variabila (CVT), care substituie angrenajul traditional, inlocuindu-l cu unul bazat pe o centura din metal cu sistem de impingere ce functioneaza intre doi scripeti de grosime variabila.

Honda Insight mai beneficiaza de tehnologia Ecological Drive Assist System (ECO Assist), care, printre altele, gestioneaza cutia de viteze automata CVT sau anunta permanent soferul de conditiile de consum.

Actualul model Insight este comercializat in Statele Unite, incepand din aprilie 2009, la un pret mai mic decat actuala Honda Civic Hybrid, insa compania nu a anuntat niciun pret pentru modelul ce urmeaza sa fie lansat in 2010.

Laurentiu Ungureanu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: