Economia britanica, in forma de saxofon

Data publicarii: 07-07-2009 | International

Ciclul economic britanic va avea forma unui saxofon, din cauza caderii adanci din anul 2008, urmata de o recuperare destul de grea, arata un nou studiu, citat de Reuters.

Ultimul raport despre trendurile in afaceri, realizat de economistii de la BDO Stoy Hayward, sugereaza ca ciclul economic curent al Marii Britanii este asemanator instrumentului faimosului saxofonist Maceo Parker.

Astfel, dupa o scurta o cadere brusca, economia britanica va cunoaste un proces de crestere indelungat, afirma Peter Hemington, economist in cadrul BDO.

"Am fost martorii unei caderi marcante in recesiune, evidenta in special in toamna anului trecut. De fapt, aceasta a fost completata de o crestere la fel de marcanta, in speta faimoasa recuperarea in forma de "V", in urma recesiunii. Ultimele trenduri arata ca vom cunoaste o revenire foarte lenta a economiei, pe parcursul mai multor luni", continua aceasta.

Totodata, Hemington explica faptul ca Guvernul britanic nu poate face nimic cu privire la scaderea comertului global. Sugestia acestuia este insa ca Guvernul sa se orienteze catre obtinerea imprumuturilor bancare.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: