Adriean Videanu: Nu cred ca Romania va atinge un derapaj economic de - 8%

Data publicarii: 07-07-2009 | Economie

"Nu cred ca Romania va atinge un derapaj de -8% pentru ca nu trebuie sa gandim politica economica numai pentru 2009, ci avem de construit si de cladit economie si in 2010 si in 2011", a declarat ministrul Economiei, Adriean Videanu, in cadrul emisiunii Editie Speciala de la Realitatea TV.

"Gradul de deschidere a Romaniei este foarte mare fata de Uniunea Europeana. Suntem dependenti si de importuri si de exporturi fata de UE. Romania are schimburi de 75 % cu UE", a adaugat ministrul Economiei afirmand ca daca Uniunea Europeana se va revigora, implicit se vor crea conditiile si pentru o revigorare economica a Romaniei.

Adriean Videanu a continuat spunand ca actualul guvern a redus cheltuielile bugetare cu 15,1%.

Marian Sarbu, prezent in emisiunea Editia Speciala de la Realitatea TV a infirmat speculatiile din presa cu privire la darapajul economic al Romaniei.

"Ne aflam intr-o situatie extrem de instabila economic. Existenta mai multor scenarii de scadere economica sau de deficit, este foarte normala in conditiile in care indicatorii macroeconomici se schimba foarte repede, dar nu cred in aceste cifre. Sunt doar speculatii", a raspuns ministrul Muncii, referitor la acest document PSD.

Potrivit Cotidianul, PSD ia in calcul scaderi drastice ale economiei in trimestrele doi si trei, de 8,9%, respectiv 9,1%. Potrivit documentului PSD, citat de Cotidianul, Romania ar incheia anul cu o scadere economica de aproape 8%.

Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: