Ursii polari la Summitul G8

Data publicarii: 07-07-2009 | Mediu

Specialistii in problemele referitoare la mediul inconjurator au explicat ca summit-ul european sustinut in aceasta saptamana in Italia trebuie sa trateze si probleme precum incalzirea globala, intrucat putem fi martorii unor efecte catastrofale. "Timpul se scurge pentru ursii polari", este mesajul pe care acestia l-au adresat liderilor mondiali.

Grupul G8 se va intalni miercuri in Italia si, conform declaratiilor acestora, discutiile se vor axa pe problemele de mediu, informeaza Reuters.

"Vrem sa vedem rezultatele. Daca liderii isi fixeaza o tinta, trebuie neaparat sa o urmeze si sa dea dovada de capacitati de organizare. Lumea este plina de politicieni, dar noi avem nevoie de lideri", a declarat Mariagrazia Midulla, seful programului de energie si climat din cadrul World Wildlife Fund.

"In cazul in care liderii G8 isi propun sa nu permita o crestere a temperaturii cu mai mult de doua grade Celsius, orice alta decizie trebuie sa tina cont de asta. Stiinta trebuie sa fie baza fiecarei hotarari si cum, prin intermediul stiintei, stim ca o crestere de doua grade reprezinta maximul acceptat pentru a evita schimbarea catastrofala a climatului, trebuie luate decizii certe in acest sens", a continuat aceasta.

Tarile din grupul G8 sunt responsabile de aproximativ 40% din emisiile de carbon la nivel global, deci o serie de reglementari la nivelul lor, nu doar ca ar putea amana incalzirea globala, ci ar reprezenta chiar un exemplu pozitiv pentru celelalte natiuni.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: