Salariatii British Airways refuza proiectele de reduceri de costuri realizate de conducere

Data publicarii: 07-07-2009 | International

Angajatii companiei aeriene British Airways au respins in masa propunerile conducerii, ce prevedeau mii de disponibilizari si inghetarea salariilor, pentru a face fata situatiei financiare dificile, relateaza AFP.

Circa 2.000 salariati ai companiei si-au exprimat opinia in cadrul unei reuniuni ce a avut loc pe aeroportul Heathrow.

Compania fixase data de 30 iunie pentru incheierea unui acord asupra inghetarilor salariale si asupra celor 3.700 disponibilizari pe care le viza, dupa cele 2.500 de concedieri efectuate dupa iunie 2008. In contextul in care negocierile pentru acord au esuat, compania se va reuni miercuri cu sindicatele si cu mediatorul Acas.

In cazul in care reconcilierea nu va reusi, compania, ce se confrunta deja cu dificultati financiare, risca sa fie afectata si de greve estivale.

Sindicatele reproseaza companiei, printre altele, ca a cerut luna trecuta ca 6.940 din cei 40.000 de angajati sa fie voluntari pentru reduceri salariale, pentru reducerea programului de lucru sau concedii fara plata, 800 de persoane acceptand sa lucreze gratuit pentru perioade de pana la o luna. 

British Airways a inregistrat o pierdere neta de 375 milioane lire (440 milioane euro) in anul financiar ce s-a incheiat la 31 martie. Conflictul actual implica insotitorii de zbor si personalul de la sol.

Compania a incheiat deja un acord cu pilotii in luna iunie, acestia acceptand reducerile salariale si disponibilizarile in schimbul unui program de distribuire gratuita de actiuni.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: