Lucruri de evitat in cadrul interviurilor de angajare
Data publicarii: 06-07-2009 | HR/CariereInterviurile pentru angajare reprezinta o experienta importanta pentru o viitoare colaborare intrucat, in cadrul primei discutii, impresia angajatorului este una hotaratoare. Exista insa momente cand, din cauza emotiilor, candidatii nu se mai pot concentra atat de bine si pot spune diverse lucruri care influenteaza in mod negativ parerea angajatorului, chiar daca acestia sunt calificati pentru job, ori CV-ul lor ii recomanda.
Exagerarea este una dintre modalitatile destul de enervante prin care candidatii incearca sa para mult mai potriviti decat sunt pentru un anumit job. De asemenea, acestia trebuie sa evite si intrebarile care creeaza impresia ca sunt siguri ca vor obtine jobul, precum unde este biroul sau cum va decurge, cu lux de amanunte, ziua de munca.
Chiar daca persoanele aflate in discutia despre ocuparea unui job sunt destul de apropiate ca varsta, candidatii trebuie sa evite sa-si trateze potentialii sefi ca si cum acestia ar fi prietenii lor. Este drept ca discutiile din introducere sunt binevenite, pentru a se sparge gheata, insa conversatia nu trebuie sa fie prea comoda pentru ca persoanele care urmaresc un anumit job risca sa fie intelese gresit.
Atentia la detalii este, de asemenea, foarte importanta pentru angajatori. Exista persoane care gresesc numele companiei in corespondenta premergatoare interviului sau chiar in cadrul interviului si astfel, indiferent de capacitatea lor, interviul devine unul ratat.
Totodata, aspectele din viata personala trebuie evitate in cadrul primei discutii. Chiar daca intr-o zi trebuie sa se faca o modificare speciala in program pentru viitorul angajat, acesta nu trebuie, sub nicio forma, sa mentioneze astfel de aspecte. In cazul in care vorbim despre candidatul ideal, eventualele modificari ale programului de lucru pot fi stabilite si ulterior.
Profilul online trebuie administrat cu grija in cazul in care o persoana trimite mai multe aplicatii pentru joburi. Desi acest lucru nu este prea mult discutat, este bine de stiut ca managerii angajatori vor cauta si imaginea candidatilor pe internet.
Astfel, chiar daca este vorba despre un candidat ideal, ale carui aptitudini si calificari se pliaza intocmai pe postul liber, riscurile ca acesta sa nu poata obtina jobul se amplifica in cazul in care angajatorul isi formeaza o prima impresie gresita.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii