Vacanta in strainatate, mai accesibila
Data publicarii: 03-07-2009 | TurismDestinatiile turistice cele mai populare au anul acesta preturi mai mici cu pana la 50%.
Mai multe oferte speciale ca niciodata, cu preturi cu pana la 50% mai mici. Criza a ieftinit vizibil vacantele romanilor, fata de anii trecuti. Cele mai mari reduceri se gasesc la ofertele in strainatate. In topul promotiilor se afla destinatii din Grecia si Turcia, urmate indeaproape de Bulgaria, Tunisia sau Malta.
In Romania, criza financiara a pus capat lantului de scumpiri din fiecare an. Daca, pana acum, preturile la pachetele de vacanta cresteau cu pana la 10% in fiecare nou sezon, de data aceasta hotelierii au fost nevoiti sa se multumeasca cu incasarile de anul trecut. Si pentru ca numarul de turisti a fost mai mic, in aceeasi bani operatorii au introdus mai multe servicii, pentru care impusesera initial taxe suplimentare.
Grecia, topul discountelor
In topul destinatiilor ieftine conduce detasat Grecia continentala, prin celebrele Paralia Katerini, Olympic Beach sau Halkidiki. In plin sezon, un sejur de o saptamana cu autocarul, cazare si mic dejun costa in jur de 130 de euro de persoana. Asta, in conditiile in care, in luna iunie, cu 100 de euro puteau calatori doua persoane, oferta care va putea fi din nou accesibila in septembrie. "Pe fondul crizei, companiile aeriene au redus mult preturile. Astfel, avem astazi oferte spre Creta cu 200-250 de euro", spune Ciprian Enea, consultant besttourism.ro.
Tarifele sunt mai mici decat anul trecut, iar copiii intre 0-2 ani au gratuitate, explica si un reprezentant al agentiei Christian Tour. "Practic, si hotelierii au scazut preturile pe fondul crizei, iar turistii si agentiile au avut de castigat. Pentru Turcia, de exemplu, propunem un pret minim garantat de 299 euro/persoana, pentru un hotel de patru stele cu all inclusive", spune Marius Pandel, director de dezvoltare Christian Tour.
Mari reduceri in Turcia
Preturile mici pentru Turcia s-au datorat ofertelor de earlybooking si last minute si mai putin tarifelor impuse de hotelierii turci. Reducerile de pana la 35% de la inceputul anului i-au atras pe romani ca un magnet, fapt ce i-a convins pe operatori sa mizeze in mod deosebit pe aceasta destinatie.
Daca vanzarile la reduceri au mers struna, preturile intregi nu au avut acelasi succes. Agentii s-au trezit astfel cu multe camere arvunite, pe care le-au vandut cu noi reduceri, sub forma de oferte de ultim moment. Tarifele au scazut astfel de la 500 la 320 de euro/persoana, all inclusive de patru stele sau de la 600 la 400 de euro, la cinci stele.
Integral in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii