Sfaturi utile pentru investitori pe timp de criza
Data publicarii: 03-07-2009 | AfaceriScaderea activitatii pietelor financiare a cauzat o serie de pierderi pentru majoritatea investitorilor, determinandu-i pe acestia sa renunte la proiectele lor si sa-si pastreze banii la saltea. Cu toate acestea, exista si cativa oameni de afaceri care incearca incontinuu sa gaseasca modalitati pentru a tranzactiona cat mai bine resursele ramase, desi majoritatea analistilor economici considera ca astfel de actiuni determina mai multe pierderi.
Strategia de a investi foarte multi bani in actiuni ale caror cotatii ar putea creste peste noapte este pur si simplu loterie, explica Matt Samelson, manager al Woobine Associates, citat de Forbes.
"Majoritatea celor care detin actiuni ale companiilor industriale vor cauta diverse afaceri pentru a recupera pierderile de anul trecut, in timp ce investitorii din sectorul de retail nu au de obicei instrumentele necesate pentru a aborda astfel de strategii", afirma Keith Bliss, director de vanzari in cadrul Cuttone & Co. "In acest moment, in contextul ciclului pietei financiare, oamenii de afaceri ar trebui sa caute investitii sigure si de valoare", continua acesta.
Desi am putea considera ca solutia este transferarea tuturor lichiditatilor pentru a putea stopa riscurile si pierderile, Matt Rubin, presedinte al strategiilor de investitii in cadrul Neuberger Berman, considera ca solutia este tranzactionarea actiunilor adecvate, depinzand de toleranta la risc, varsta si alti factori.
Investitorii care incearca insa sa isi intareasca portofoliul intr-o singura clasa de actiuni ar putea intampina dificultati pe termen scurt. Astfel, solutia este investitia intr-o gama larga de actiuni, care sa formeze un portofoliu prudent.
De asemenea, analistii politici ii sfatuiesc pe investitorii care incearca sa revina pe piata sa renunte la sentimente si parerile de rau, cauzate de pierderile masive de pana acum, intrucat revenirea trebuie sa fie foarte prudenta. "Uitati trecutul. Numai voi stiti cat ati pierdut. Piata nu stie si nici macar nu-i pasa. Uitand trecutul, va puteti descurca mai bine in prezent, si chiar in viitor", este parerea lui John Osbon, fondator al Osbon Capital Management.
Laurentiu Ungureanu
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman