ANAT sustine ca agentiile de turism nu accepta tichete de vacanta
Data publicarii: Astazi, 02-07-2009 | TurismAgentiile de turism nu accepta tichete de vacanta deoarece partea care ar reveni agentiilor din comisionul de 10% este prea mica, au declarat joi reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).
"La agentiile de turism nu sunt acceptate tichete de vacanta. De altfel, nici angajatorii nu au comandat tichete, fiind preocupati de reducerea costurilor pe o perioada de criza, chiar daca aceste tichete nu sunt purtatoare de impozit", a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele ANAT, Corina Martin.
Potrivit vicepresedintelui ANAT, Alin Burcea, doar agentiile care au rulaj mare au putut impune ca partea de comision a emitentilor de tichete sa se reduca la 2,5-3,5%.
In prezent Legea tichetelor de vacanta se afla in dezbatere in Parlament.
Corina Martin declara in luna mai ca agentiile de turism nu isi pot permite sa obtina doar 1-2% din comisionul de 10% pentru tichetele de vacanta. "Din 10%, cat este comisionul pentru tichetele de vacanta, nu ne putem permite sa pierdem un procent mare. Emitentii de tichete au cerut chiar 7-8% din comision. Nicio agentie de turism nu poate opera cu doar 1-2% din acest comision", mentiona atunci Martin.
Ministrul turismului, Elena Udrea, declara, in legatura cu acest subiect, ca exista divergente intre agentiile de turism si unitatile emitente de tichete de vacanta in ceea ce priveste impartirea comisionului de 10%, adaugand ca emitentii au vandut, pana in prezent, catre companii si institutii, 20.000 de bilete de vacanta.
Udrea a dat asigurari ca acest comision nu va fi majorat si a precizat ca, in conditiile in care hotelierii vor majora tarifele profitand de afluxul de turisti pe care tichetele de vacanta il va genera, ministerul ia in calcul si stabilirea unei limite a tarifelor la structurile turistice. Ministerul estimeaza ca, pana la sfarsitul acestui an, vor fi vandute cateva sute de mii de tichete de vacanta.
Autoritatile si institutiile publice pot acorda tichete cadou si de vacanta personalului propriu, cu conditia incadrarii in cheltuielile bugetare aprobate cu aceasta destinatie, potrivit textului Ordonantei de urgenta privind rectificarea bugetara.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii