Guvernul SUA cere bancii UBS sa divulge numele unor clienti americani
Data publicarii: 01-07-2009 | InternationalGuvernul Statelor Unite a acuzat banca elvetiana UBS de incalcare "sistematica" a legilor americane, cerandu-i sa dezvalui numele persoanelor suspecte de frauda, informeaza BBC News.
Departamentul american al justitiei cere oficialilor UBS sa dezvaluie numele a peste 50.000 de clienti americani, care detin conturi deschise la banca elvetiana, ca parte a unui proces intentat bancii. La randul sau, UBS a anuntat ca prin divulgarea listei clientilor, ar incalca legile privind secretul bancar.
Cererea primita de Curtea de Justitie arata ca Fiscul (Internal Revenue Service, IRS) "vrea sa afle identitatea clientilor si alte informatii privind conturile acestora deschise la o banca elvetiana care a intreprins in mod regulat afaceri in secret cu Statele Unite, incalcand legile americane".
O audiere a fost programata pentru 13 iulie.
In februarie, UBS a fost de acord sa ofere numele catorva clienti si sa plateasca o amenda de 780 milioane dolari ca sa scape de acuzatiile de frauda ale autoritatilor americane, care suspectau banca ca a ajutat clienti bogati din Statele Unite sa evite plata taxelor.
Dar oficialii americani au argumentat ca oferta UBS nu este de ajuns si au cerut, de atunci, identitatea acestor clienti.
Purtatorul de cuvant al UBS, Karina Byrne, a declarat ca banca "ar accepta o solutie potrivita" pentru evitarea unui proces, dar a spus ca inca nu s-a ajuns la o intelegere.
Guvernul american suspecteaza 52.000 de american de folosire a conturilor deschise la UBS pentru ascunderea unor active si taxe neplatite de aproape 15 miliarde dolari.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman