Bucurestenii ar putea circula cu autobuzul pe timpul noptii
Data publicarii: 30-06-2009 | DiverseAutobuzele vor fi de capacitate medie si ar putea circula in intervalul de ore 21.00 si 5.00. Biletele si abonamentele RATB s-ar putea scumpi cu 20%. Locuitorii Capitalei vor putea sa circule si noaptea cu autobuzul. Cel putin asta sustine directorul Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), Gheorghe Aron.
"Inca analizam oportunitatea acestui transport, mai ales din punctul de vedere al solicitarilor. Daca il vom face, avem nevoie de autovehicule mai mici pentru ca noaptea cererea de transport este mai mica. Vom avea in vedere introducerea acestor vehicule pe traseu intre orele 21.00 si 5.00", a declarat Gheorghe Aron.
Anul trecut si acum doi ani, pe site-ul RATB a fost pusa in dezbatere ideea de a introduce transportul pe timp de noapte. Potrivit reprezentantilor RATB, cererea a fost mica, doar studentii din Regie dorind aceasta facilitate.
Gheorghe Aron a anuntat si cresterea pretului la biletele si abonamentele RATB. "O sa propun consilierilor generali si primarului Sorin Oprescu sa mareasca pretul biletelor si abonamentelor cu 10-20%", a declarat Aron. Acesta a spus ca solicitarea modificarii tarifelor se bazeaza pe cresterea pretului combustibililor, dar si pe necesitatea asigurarii fondurilor pentru piesele de schimb pentru vehiculele aflate in parcul RATB.
In prezent, un bilet de autobuz costa 1,3 lei, iar un abonament lunar pentru o singura linie 30 de lei, pentru doua linii, 35 de lei, iar unul pe toate liniile, 50 lei.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări