Orange Romania recruteaza specialisti in vanzari si tehnic
Data publicarii: 29-06-2009 | HR/CariereOperatorul telecom Orange Romania recruteaza, in prezent, specialisti pentru zonele de vanzari si tehnic, urmand ca procesul de recrutare in ariile prioritare pentru business sa continue si in cea de-a doua parte a anului, potrivit lui Alexandru Andrief, HR business partner Orange Romania.
Reprezentantul companiei mentioneaza ca deficitul de specialisti, mai ales pe domeniul telecom, este in continuare o problema. "De cele mai multe ori, angajatii talentati sunt ultimele persoane care parasesc o companie, in situatia in care aceasta face disponibilizari. Specialistii sunt in continuare greu de gasit, mai ales daca ne gandim la competentele tehnice din aria telecom", spune Alexandru Andrief.
Compania recruteaza pentru pozitii care solicita o experienta profesionala intre unul si cinci ani, precum software developer, senior analyst programmer, billing specialist, dar si pentru posturi unde este necesara o experienta de peste cinci ani in domeniul respectiv, cum ar fi web solutions architect.
Potrivit acestuia, una dintre urmarile cele mai evidente ale situatiei economice actuale este cresterea stabilitatii personalului.
"Astfel, fluctuatia de personal in cadrul Orange Romania a scazut cu o treime fata de anul trecut", spune HR business partnerul Orange Romania. Fluctuatia de personal in cadrul industriei telecom se situa la un nivel de aproximativ 20% anul trecut. De asemenea, criza economica a adus moderatie in asteptarile potentialilor angajati, in privinta pachetului salarial si a beneficiilor solicitate, comparativ cu anii anteriori.
Compania a lansat recent un nou website de recrutare, proiect ce face parte din demersul de automatizare a intregului proces de selectie din companie, atat intern, cat si extern. In noua forma, site-ul ofera mai multa transparenta asupra procesului de aplicare si selectie, dar si promptitudine in oferirea de feedback candidatilor. Acestia vor fi in permanenta la curent cu parcursul aplicatiilor, pentru ca vor fi anuntati cand sunt selectati pentru interviu, cand trec in etapa urmatoare de intervievare sau de testare, daca au castigat sau nu jobul pentru care au aplicat. Prin intermediul acestei aplicatii integrate, specialistii de resurse umane au acces la o baza de date consolidata, cu istoricul tuturor aplicatiilor si al candidatilor. Orange Romania are in total aproximativ 3.000 de angajati. Alaturi de Orange, principalii jucatori de pe piata locala de telecom sunt Vodafone, cu 9,649 milioane de clienti, Cosmote Romania, cu peste sase milioane de clienti, Zapp si RCS & RDS.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani