Danone obtine 3,05 miliarde euro printr-o majorare de capital
Data publicarii: 23-06-2009 | InternationalDanone a anuntat marti ca a strans 3,05 miliarde euro din prima sa majorare de capital din ultimii 22 de ani, grupul alimentar francez intentionand astfel sa isi reduca datoriile si sa cumpere rivali mai mici, afectati de criza financiara, informeaza Reuters.
Danone a precizat ca a vandut 123,2 milioane noi actiuni pentru 24,73 euro fiecare, reprezentand o reducere de 31% fata de pretul de inchidere inregistrat la bursa cu o zi inainte de anuntul majorarii de capital, din 29 mai.
Actionarii celui mai mare producator de iaurt din lume au putut subscrie pentru 4 noi actiuni pentru fiecare 17 titluri vechi detinute.
Reducerea oferita de Danone este mai mica decat cea oferita de alte mari companii franceze care au anuntat majorari de capital in 2009.
Producatorul de bauturi Pernod Ricard a strans in mai aproximativ un miliarde de euro prin vanzarea de actiuni cu o reducere de 36% in timp ce grupurile Lafarge, producator de ciment, si Saint Gobain, specializat pe materiale de constructii, au realizat majorari de capital de 1,5 miliarde euro fiecare, oferind reduceri chiar mai mari.
Grupul Danone, unul dintre liderii mondiali din industria alimentara, detine primul loc in lume in domeniul produselor lactate proaspete si locul doi in domeniul apelor minerale imbuteliate, a alimentatiei pentru copii si a nutritiei clinice.
In Romania, Danone a inregistrat in primul trimestru din 2009 o scadere a vanzarilor cu 10% fata de anul anterior.
In prezent, Danone Romania are aproximativ 720 de angajati. Compania are o capacitate de productie de 70.000 de tone pe an si a realizat in anul 2008 afaceri de circa 125 milioane de euro.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman