NAB cumpara operatiunile Aviva din Australia, pentru 660 milioane dolari
Data publicarii: 22-06-2009 | InternationalNational Australia Bank Ltd (NAB) va plati 660 milioane dolari pentru cea mai mare parte a operatiunilor grupului britanic Aviva Plc in Australia, pentru a deveni cea mai mare platforma de investitii si cea mai mare companie de asigurari din tara, relateaza Reuters.
NAB, cel mai mare creditor din Australia, a invins companii precum AMP Ltd pentru a incheia acordul, prima achizitie realizata sub conducerea directorului executiv Cameron Clyne.
NAB, pentru care gestionarea averilor, asigurarile si consilierea sunt principalele sectoare de crestere, a anuntat luni ca achizitia ii va diminua nivelul capitalului de rang intai cu circa 15 puncte de baza, insa prevede economii anuale inainte de taxe de circa 70 milioane dolari australieni.
Aviva, cel de-al cincilea asigurator din lume, face parte dintr-o serie de companii mari ce se retrag din Australia pentru a se concentra asupra pietelor interne, in contextul crizei financiare.
Vanzarea ar putea ajuta Aviva sa reduca temerile legate de capitalizare, ce au afectat investitorii dupa ce grupul a mentinut, in martie, nivelul dividendelor din 2008.
"Pretul platit pare corect, insa nu cred ca sinergiile estimate sunt realiste", a declarat Chris Halls, analist in cadrul Argo Investments Ltd.
"Tarifele scad si intreaga profitabilitate a platformelor de investitii este supusa presiunilor. Aceasta inseamna ca este nevoie de amploare, acesta este rationamentul strategic", a adaugat Halls.
Afacerea ar majora castigurile obtinute de NAB din gestionarea averilor la circa 10% din totalul la nivel de grup, de la aproximativ 7% in prezent, a estimat Halls.
Operatiunile Aviva din Australia au contribuit numai cu 2,6% la profitul grupului din 2008.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman