Marile banci americane se pregatesc sa ramburseze imprumuturile TARP
Data publicarii: 18-06-2009 | InternationalPatru dintre cele mai mari banci americane, inclusiv JPMorgan Chase & Co si Morgan Stanley, au rambursat miercuri miliarde de dolari din banii contribuabililor, iesind astfel de sub influenta guvernului Statelor Unite, relateaza Reuters.
Bancile au vrut sa ramburseze cat mai repede imprumuturile primite sub programul de 700 miliarde dolari Troubled Asset Relief Program (TARP) pentru a scapa de angajamentele care includ, printre altele, restrictii privind salariile directorilor.
JPMorgan a rambusat 25 miliarde dolari, Morgan Stanley 10 miliarde dolari, U.S. Bancorp 6,6 miliarde dolari, in timp ce banca BB&T Corp a inapoiat 3,1 miliarde dolari.
JPMorgan, U.S. Bancorp si BB&T au anuntat, de asemenea, ca vor sa rascumpere garantiile pentru actiunile lor ordinare de la Trezoreria Statelor Unite.
Oficialii Trezoreriei au anuntat saptamana trecuta ca bancile care ramburseaza banii primiti prin programul TARP ar putea sa rascumpere si garantiile, emise de banci ca parte a planului de salvare. Garantiile acorda Trezoreriei dreptul sa cumpere timp ce zece ani actiunile ordinare ale bancilor la un pret fix.
Bancile pot rascumpara garantiile la un "pret corect din punct de vedere al pietei", a anuntat Trezoreria.
BB&T negociaza actual rascumpararea garantiilor, a declarat un purtator de cuvant, in timp ce un purtator de cuvant al JPMorgan a refuzat sa comenteze. U.S. Bancorp nu a explicat cum, cand si la ce pret va rascumpara garantiile.
Un purtator de cuvant al Morgan Stanley a refuzat sa comenteze planul sau de rascumparare a garantiilor.
Totodata, alte banci majore se pregatesc sa ramburseze imprumuturile guvernamentale. Astfel, Goldman Sachs Group, care a primit 10 miliarde dolari, a anuntat anterior ca va rambursa banii miercuri, in timp ce American Express Co, care a primit 3,4 miliarde dolari, urma sa ia actiuni similare.
Printre alte banci care au primit permisiunea guvernului de a rambursa banii se numara Bank of New York Mellon Corp, Capital One Financial Corp, Northern Trust Corp si State Street Corp.
Pentru a le fi permis sa ramburseze banii, bancile au trebuit sa demonstreze ca pot strange bani de la sectorul privat, atat prin vanzarea de actiuni cat si prin emisiunea de obligatiuni fara ajutorul guvernului.
Banca centrala americana, Federal Reserve, a trebuie, de asemenea, sa fie de acord ca nivelul de capital al acestor banci este adecvat pentru continuarea operatiunilor.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani