Partea cea mai grava a crizei inca ne asteapta, avertizeaza Strauss-Kahn
Data publicarii: 15-06-2009 | InternationalPartea cea mai dura a crizei inca nu a trecut, a spus luni seful FMI, Dominique Strauss-Kahn, in contextul in care ministrii de finante ai G8, grupul celor mai industrializate state, au salutat "stabilizarea" economiei mondiale, cerand insa "prudenta" in fata riscurilor inca prezente, scrie Reuters.
"Pozitia G8 este ca incepem sa vedem anumite semne de imbunatatire, dar trebuie sa ramanem prudenti", a spus Strauss-Kahn, in cadrul unei vizite in Kazahstan.
Declaratia sefului Fondului Monetar International (FMI) vine in contextul in care ministrii au ales sa incheie intrunirea din Lecce, in Italia, intr-o nota prudenta, in ciuda inmultirii semnalelor legate de imbunatatirea starii economiei mondiale.
Responsabilii statelor membre G8 au precizat in documentul final ca, "in ciuda anticiparii unei cresteri a productiei, somajul s-ar putea accentua in continuare".
Ministrii de finante au estimat ca trebuie inceput lucrul pentru redactarea unor "strategii de iesire din criza", menite a elimina o parte din masurile exceptionale instituite pentru a sustine activitatea economica.
"Aceste strategii, care vor fi diferite de la stat la stat, sunt esentiale pentru asigurarea unei reveniri pe termen lung", reiese din declaratia comuna a ministrilor G8.
Pe termen scurt, ministrii de finante ai statelor membre G8 au cazut de acord ca trebuie sa sustina in continuare economia si relansarea creditarii.
Comunicatul G8 nu face referire la dezbaterile privind "testele de stres" ce vor fi aplicate bancilor, pentru a se asigura ca acestea vor rezista viitoarelor socuri economice.
Seful FMI a spus recent ca economia mondiala ar putea sa iasa din criza in 2010, insa chiar si dupa acest moment, sistemul financiar va trebui sa fie monitorizat indeaproape.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului