Citigroup a lansat un schimb de actiuni de 58 miliarde de dolari
Data publicarii: 11-06-2009 | InternationalCitigroup Inc a anuntat ca a inceput un mult asteptat schimb de actiuni de 58 miliarde dolari, in urma caruia guvernul SUA ar putea detine 34% din cea de-a treia banca americana, scrie Reuters.
Banca vrea sa schimbe actiuni ordinare pentru actiuni preferentiale de 33 miliarde dolari. De asemenea, vrea sa converteasca actiuni preferentiale de 25 miliarde dolari, detinute de Trezoreria SUA, in actiuni ordinare.
Citigroup a spus ca schimbul de actiuni ar putea sa o transforme in una dintre cele mai bine capitalizate banci din lume.
Schimbul ar putea rezulta in emiterea a mai mult de 17 miliarde de noi actiuni ordinare. Oferta publica de schimb expira in 24 iulie. Titlurile companiei au inchis sedinta de marti al 3,41 dolari.
Autoritatile de reglementare din SUA au anuntat in mai ca 10 banci au nevoie de capital aditional de 74,6 miliarde dolari pentru a restabili increderea in sectorul bancar si pentru iesirea din recesiune.
Rezultatele testelor de stres au tras astfel o linie intre bancile cu o situatie financiara mai buna si cele care se confrunta cu probleme, indicand sumele de care acestea au nevoie pentru a-si stabiliza finantele.
Testele, organizate de banca centrala americana, Federal Reserve, au aratat ca 10 banci au nevoie de capital suplimentar pentru a face fata unor viitoare pierderi, daca recesiunea se va inrautati. Bank of America are nevoie de 33,9 miliarde dolari, in timp ce Citigroup are nevoie de 5,5 miliarde dolari.
Citigroup a raportat in aprilie un profit net de 1,6 miliarde dolari in primul trimestru, punand astfel capat unei lungi perioade in care a suferit pierderi, dupa ce guvernul SUA a injectat 45 miliarde dolari in salvarea bancii.
Banca a avut venituri de 19 miliarde dolari in ianuarie si februarie, inainte de a afisa deprecieri de active.
Citigroup s-a confruntat cu cinci trimestre de pierderi, care in total au depasit 37,5 miliarde dolari. Ultima performanta pozitiva a fost in al treilea trimestru din 2007, cand banca a afisat un profit de 2,2 miliade dolari.
Odata cea mai mare banca din lume dupa valoarea de piata, Citigroup a asistat la ieftinirea actiunilor sale pana sub pragul simbolic de 1 dolar in 2009, pentru prima data, in conditiile in care investitorii si-au pierdut increderea ca titlurile bancii pot reveni dupa pierderile suferite.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile