Franklin Templeton a castigat cursa pentru administrarea Fondului Proprietatea
Data publicarii: 10-06-2009 | Finante-BanciFranklin Templeton Investment Management Ltd este castigatorul cursei pentru administrarea activelor Fondului Proprietatea, in conditiile in care a depus cea mai ieftina oferta, a declarat presedintele comisiei de selectie, Enache Jiru.
"Franklin Templeton Investment Management isi va intra in drepturi dupa ce contractul de administrare va fi aprobat in adunarea generala a actionarilor. Totodata, mai sunt cateva conditii legale de indeplinit, adica inregistrarea administratorului in Romania, autorizarea acesteia de catre CNVM", a mai spus Jiru.
Franklin Templeton Investment Management Ltd a intrat in finala pentru administrarea FP alaturi de Morgan Stanley Investment Management Ltd. Cele doua companii de administrare a investitiilor au trebuit sa depuna ofertele finale pana in 9 iunie 2009, la orele 16:00, iar deschiderea ofertelor finale a avut loc la orele 18:00 (ora Romaniei).
"Am cautat sa avem un manager de fond care sa fie capabil sa creeze valoare. Este un fond putin mai special, in sensul ca are atat parti de private equity, de asset management si de cash management. Este un fond unic din acest punct de vedere, motiv pentru care si expertiza trebuia sa fie bine certificata de catre ei in documentatie. Speram sa creeze multa valoare pentru actionari", a declarat si Bogdan Dragoi, secretar de stat in Ministerul de Finante.
Franklin Templeton Investments este o firma de investitii americana fondata in 1947 la New York. Din 1973, sediul principal al companiei este in San Mateo, California. Compania ofera servicii financiare, axandu-se in principal pe fonduri mutuale si scheme de pensie. Franklin Templeton Investments are 8.680 de angajati si in 2007 a avut un profit de 1,77 miliarde dolari. Compania are sucursale in 29 de tari si ofera solutii in peste 150 de tari.
Initiat, opt candidati au depus oferte pentru administrarea Fondului proprietatea, din care au fost selectate, intr-o a doua etapa, cinci companii, din care Comisia i-a pastrat pe cei doi ofertanti: Franklin Templeton si Morgan Stanley.
Fondul Proprietatea a fost creat in 2005, ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate. Fondul are participatii la 88 de companii, cele mai multe din sectorul energetic.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile