Franklin Templeton a castigat cursa pentru administrarea Fondului Proprietatea
Data publicarii: 10-06-2009 | Finante-BanciFranklin Templeton Investment Management Ltd este castigatorul cursei pentru administrarea activelor Fondului Proprietatea, in conditiile in care a depus cea mai ieftina oferta, a declarat presedintele comisiei de selectie, Enache Jiru.
"Franklin Templeton Investment Management isi va intra in drepturi dupa ce contractul de administrare va fi aprobat in adunarea generala a actionarilor. Totodata, mai sunt cateva conditii legale de indeplinit, adica inregistrarea administratorului in Romania, autorizarea acesteia de catre CNVM", a mai spus Jiru.
Franklin Templeton Investment Management Ltd a intrat in finala pentru administrarea FP alaturi de Morgan Stanley Investment Management Ltd. Cele doua companii de administrare a investitiilor au trebuit sa depuna ofertele finale pana in 9 iunie 2009, la orele 16:00, iar deschiderea ofertelor finale a avut loc la orele 18:00 (ora Romaniei).
"Am cautat sa avem un manager de fond care sa fie capabil sa creeze valoare. Este un fond putin mai special, in sensul ca are atat parti de private equity, de asset management si de cash management. Este un fond unic din acest punct de vedere, motiv pentru care si expertiza trebuia sa fie bine certificata de catre ei in documentatie. Speram sa creeze multa valoare pentru actionari", a declarat si Bogdan Dragoi, secretar de stat in Ministerul de Finante.
Franklin Templeton Investments este o firma de investitii americana fondata in 1947 la New York. Din 1973, sediul principal al companiei este in San Mateo, California. Compania ofera servicii financiare, axandu-se in principal pe fonduri mutuale si scheme de pensie. Franklin Templeton Investments are 8.680 de angajati si in 2007 a avut un profit de 1,77 miliarde dolari. Compania are sucursale in 29 de tari si ofera solutii in peste 150 de tari.
Initiat, opt candidati au depus oferte pentru administrarea Fondului proprietatea, din care au fost selectate, intr-o a doua etapa, cinci companii, din care Comisia i-a pastrat pe cei doi ofertanti: Franklin Templeton si Morgan Stanley.
Fondul Proprietatea a fost creat in 2005, ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate. Fondul are participatii la 88 de companii, cele mai multe din sectorul energetic.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business