FMI avertizeaza in legatura cu riscurile ce ameninta revenirea economiei in 2010
Data publicarii: 09-06-2009 | InternationalFondul Monetar International (FMI) si-a mentinut luni previziunile referitoare la revenirea economiei mondiale la inceputul anului 2010, insa a avertizat ca exista numeroase riscuri si ca mai sunt necesare multe masuri pentru a curata bilanturile contabile ale bancilor, relateaza Reuters.
Directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, a spus ca se asteapta ca procesul de revenire sa inceapa din toamna acestui an.
"In 2009, orice am face in termeni de politici economice, cifrele referitoare la cresterea economica si la somaj vor fi slabe", a declarat acesta intr-un discurs.
"Consideram in continuare, asa cum am precizat in ultimele luni, ca cel mai credibil scenariu presupune o revenire in prima jumatate a anului 2010, cresterea urmand sa inceapa la finalul acestui an, iar primul trimestru de crestere pozitiva urmand sa fie primul sau al doilea din 2010", a declarat Strauss-Kahn.
Insa acesta a precizat ca previziunile FMI sunt conditionate de implementarea politicilor corecte de fiecare stat, si a avertizat ca cel mai mare risc este reprezentat de tarile ce intarzie desprinderea activelor toxice din sistemele bancare.
In toate crizele cu care s-a confruntat FMI de-a lungul timpului, a existat o constanta necesara redresarii economice, a spus Strauss-Kahn.
"Revenirea economica nu are loc pana cand curatarea bilanturilor contabile din sectorul financiar nu este completa", a explicat acesta.
Strauss-Kahn a mai avertizat ca economiile emergente precum Mexic, Columbia si Polonia se confrunta cu mari deficite financiare care, in cazul in care nu sunt remediate, le pot supune unor riscuri de prabusire.
Acesta a subliniat ca situatia nu este cauzata de politicile incorecte din aceste tari, ci de intreruperea intrarilor de capital, in contextul crizei.
In cele din urma, acesta a spus ca actuala criza economica ar putea provoca instabilitate politica in tarile sarace, tulburari sociale si chiar razboaie, ce ar afecta economia mondiala chiar daca aceste state nu au o influenta directa asupra pietelor financiare.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman