Top managerii, vacante de 5.000 de euro platite de companie
Data publicarii: 05-06-2009 | HR/CariereTop managerii de pe piata locala ar putea beneficia si anul acesta de prime de vacanta la nivelul celor pe care le-au primit anul trecut, in ciuda faptului ca multe dintre companii au redus bugetele de beneficii. Cel mai probabil, bonusurile la nivel de top management nu vor suferi modificari, mai ales daca acestea au fost stipulate in contractele de angajare, spun specialistii in executive search.
"In functie de contractul stipulat, este mai probabil sa se pastreze acest beneficiu pentru top management si sa se renunte la el pentru pozitiile de executie, asta, repet, doar in functie de ceea ce s-a agreat in contractele de angajare, din care multe sunt semnate in perioada de «crestere» economica", spune Alexandru Talmazan, managing partner la firma de executive search Wrightson. Acesta mai spune ca in raportul salariu/bonus de vacanta se respecta ratia de 1/10-1/12. Astfel, bonusul de vacanta poate fi de 500 de euro pentru un job de reprezentant de vanzari si poate ajunge la 5.000 de euro pentru un director general.
Primele de vacanta acordate de companiile de pe piata locala top managerilor se situau, anul trecut, in jurul valorii de 5.000 de euro, primele pentru angajatii din pozitiile de middle management puteau ajunge pana la 1.500 de euro, in timp ce specialistii si simplii angajati primeau bonusuri de 700, respectiv 400 de euro, potrivit datelor studiului salarial Total Remuneration Survey, realizat de compania de consultanta Mercer. "Inca nu avem situatia cu privire la valoarea primelor de vacanta pentru anul in curs, dar, in urma ultimelor actualizari ale datelor studiului salarial Mercer, doar 3% dintre companiile participante au anuntat o reducere a pachetelor de beneficii la nivelul tuturor angajatilor", a declarat pentru Business Standard Oana Datki Botolan, country manager Consulteam, partener local al Mercer. Conform ultimei actualizari a studiului Total Remunerations Survey, majoritatea companiilor au amanat planurile de implementare a pensiilor private, au redus bugetele pentru servicii medicale, bonuri-cadou sau combustibil pentru masina de serviciu.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile