Top managerii, vacante de 5.000 de euro platite de companie
Data publicarii: 05-06-2009 | HR/CariereTop managerii de pe piata locala ar putea beneficia si anul acesta de prime de vacanta la nivelul celor pe care le-au primit anul trecut, in ciuda faptului ca multe dintre companii au redus bugetele de beneficii. Cel mai probabil, bonusurile la nivel de top management nu vor suferi modificari, mai ales daca acestea au fost stipulate in contractele de angajare, spun specialistii in executive search.
"In functie de contractul stipulat, este mai probabil sa se pastreze acest beneficiu pentru top management si sa se renunte la el pentru pozitiile de executie, asta, repet, doar in functie de ceea ce s-a agreat in contractele de angajare, din care multe sunt semnate in perioada de «crestere» economica", spune Alexandru Talmazan, managing partner la firma de executive search Wrightson. Acesta mai spune ca in raportul salariu/bonus de vacanta se respecta ratia de 1/10-1/12. Astfel, bonusul de vacanta poate fi de 500 de euro pentru un job de reprezentant de vanzari si poate ajunge la 5.000 de euro pentru un director general.
Primele de vacanta acordate de companiile de pe piata locala top managerilor se situau, anul trecut, in jurul valorii de 5.000 de euro, primele pentru angajatii din pozitiile de middle management puteau ajunge pana la 1.500 de euro, in timp ce specialistii si simplii angajati primeau bonusuri de 700, respectiv 400 de euro, potrivit datelor studiului salarial Total Remuneration Survey, realizat de compania de consultanta Mercer. "Inca nu avem situatia cu privire la valoarea primelor de vacanta pentru anul in curs, dar, in urma ultimelor actualizari ale datelor studiului salarial Mercer, doar 3% dintre companiile participante au anuntat o reducere a pachetelor de beneficii la nivelul tuturor angajatilor", a declarat pentru Business Standard Oana Datki Botolan, country manager Consulteam, partener local al Mercer. Conform ultimei actualizari a studiului Total Remunerations Survey, majoritatea companiilor au amanat planurile de implementare a pensiilor private, au redus bugetele pentru servicii medicale, bonuri-cadou sau combustibil pentru masina de serviciu.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani