Cele mai frecvente minciuni spuse la serviciu

Data publicarii: 01-06-2009 | HR/Cariere

Desi inca din primii ani suntem educati sa ocolim minciunile, putini sunt cei care de-a lungul vietii reusesc sa se tina la distanta de deformarea adevarului. Beneficiile minciunilor sunt printre primele lucruri invatate si, ulterior, exersate in diverse contexte toata viata.

Unul dintre locurile in care minciunile se simt in largul lor si devin arme cu eficienta redutabila este locul de munca, iar editorii de la CareerBuilder, site specializat in recrutarea de personal, le-au identificat pe cele mai des intalnite.

"Totul este sub control" este un neadevar folosit pe scara larga. Sefilor le plac angajatii stapani pe o situatie, fapt pentru care, chiar si cand lucrurile scapa total de sub control, sublaternii prefera sa ascunda realitatea de teama reprosurilor sau, in situatii ultime, a concedierii.

"Este placerea mea", o alta minciuna extrem de folosita, mai ales atunci cand un angajat doreste sa intre in gratiile sefului. Desi sarcina data este echivalentul unei torturi, multi prefera sa-si ascunda dezaprobarea pentru a face o impresie buna.

"Am fost blocat in trafic", este cea mai des utilizata scuza atunci cand lupta cu ceasul desteptator nu a fost favorabila angajatului, iar jumatatea suplimentara de ora petrecuta in pat are ca rezultat o noua incalcare a orarului de munca. De altfel, justificarea intarzierilor este capitolul la care angajatii se dovedesc de departe cei mai inventivi.

"Ma gandeam la exact acelasi lucru" este o alta tehnica des utilizata de cei care vor sa atraga simpatia colegului sau sefului. Aceasta este folosita atat de des, incat chiar si cand este adevarata trezeste suspiciunea celor din jur.

"Trebuie sa iesim pe undeva impreuna", din nou o tehnica din vastul arsenal al legarii de prietenii interesate. Desi simt ca pot gasi cu usurinta 10 moduri mai placute de petrecere a timpului, multi dau curs unei astfel de invitatii pentru a stabili o punte de legatura cu o persoana care s-ar putea dovedi utila in viitor.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: