Majoritatea companiilor, ingrijorate de eficienta programelor de stimulare a angajatilor

Data publicarii: 01-06-2009 | HR/Cariere

Un nou studiu derulat de Hay Group si WorldatWork arata ca 57% dintre companii intentioneaza sa analizeze mai atent modul in care angajamentul si implicarea salariatilor sunt amplificate de programele de stimulare.

In acelasi timp, 64% dintre cele 763 de organizatii din 66 tari chestionate in cadrul cercetarii "Reward Next Practices Survey" vor ca in urmatorii doi ani sa cuantifice valoarea motivationala a politicilor de recompensare.

"Perioadele economice dificile duc la amplificarea atentiei asupra costurilor. Am observat dezvoltarea unui trend puternic in realizarea balansului dintre managementul finantelor si aspectele motivationale ale recompensarii", spune Anne Ruddy, presedinte al WorldatWork.

"Fidelitatea angajatilor si multumirea lor ar trebui sa fie ceva mai mult decat acordarea unor prime. Organizatiile invata acum sa-si trateze angajatii ca niste valori, si nu ca pe niste cheltuieli. Managerii vor investi strategic in talentul angajatilor folosind o sistem complex de recompense", a mai spus Ruddy.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: