Autoritatile elvetiene vor anunta noi reguli privind salariile din banci

Data publicarii: 01-06-2009 | International

Autoritatea elvetiana independenta de reglementare a pietelor financiare, Finma, va anunta saptamana viitoare noile reguli conform carora bancile isi vor remunera angajatii, a anuntat duminica publicatia Sonntags Zeitung, citand persoane apropiate situatiei, scrie Reuters.

Finma vrea sa lege compensatia salariatilor de indeplinirea unor obiective pe termen lung, informeaza Sonntags Zeitung.

Un sistem "bonus/malus" - prevazand reduceri salariale in cazul neindeplinirii obiectivelor si bonusuri pentru rezultate bune - va fi introdus pentru toate bancile elvetiene, acestea fiind fortate sa ofere detalii privind politicile de remunerare, scrie publicatia elvetiana.

Cea mai mare banca elvetiana, UBS AG, a fost grav afectata de criza si a trebuit sa fie salvata de guvern in 2008.

Guvernul supravegheaza atent grila de salarizare a bancii, ca parte a intelegerii de anul trecut. Banca a renuntat la primele destinate managerilor de top si si-a schimbat politica salariala, dupa ce a afisat pentru 2008 cele mai mari pierderi din istoria corporatista elvetiana.

Oficialii Finma nu au putut fi contactati pentru comentarii. UBS a fost aspru criticata pentru ca a marit salariile conducerii, imediat dupa ce a primit bani de la stat. Seful bancii a spus ca UBS va continua sa ofere salarii atractive, pentru pastrarea managerilor de varf.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: