Banca Romaneasca vrea sa faca investitii de 20 milioane euro in 2009
Data publicarii: 28-05-2009 | Finante-BanciBanca Romaneasca, membra a grupului National Bank of Greece, si-a planificat investitii totale de aproximativ 20 milioane euro pentru 2009, cea mai mare parte a acestora urmand sa fie directionate catre implementarea noului sistem informatic, a anuntat banca intr-un comunicat.
De asemenea, un alt proiect de investitii pentru anul 2009 consta in mutarea sediului central al bancii.
"In acest an, dorim sa ne concentram pe mentinerea unei calitati bune si structuri echilibrate a activelor, in paralel cu o crestere prudenta a acestora de 10%. Gradul ridicat de solvabilitate pe care il avem in prezent confirma inca o data soliditatea bancii, capacitatea acesteia de a sustine si in continuare o dezvoltare pe baze sanatoase, precum si realizarea proiectelor pe care ni le-am propus", sustine directorul executiv al Bancii Romanesti, Andreas Maragkoudakis.
In prezent, solvabilitatea Bancii Romanesti a atins un nivel mai mult decat confortabil de 22%, procent peste media pietei bancare de 12%, in conditiile in care minumul este de 8%, se mai arata in comunicat.
"Banca Romaneasca se numara printre bancile cele mai capitalizate din Romania, astfel ca in perioada 2009-2010, nu vor fi necesare majorari de capital suplimentare, fapt confirmat de rezultatele testelor de stres efectuate de Banca Nationala a Romaniei", a precizat Andreas Maragkoudakis.
Ultimele doua majorari de capital social au fost operate anul trecut si au atins un nivel total de aproximativ 100 milioane euro.
Unul dintre principalele obiective ale Bancii Romanesti pentru anul 2009 consta in imbunatatirea eficientei atat la nivel operational, cat si in ceea ce priveste utilizarea resurselor. La nivel de afaceri, se va pune accent pe atragerea de resurse si pe oferirea de solutii de finantare in primul rand pentru clientii existenti, dar si pentru cei potentiali, se mai arata in comunicatul bancii.
Dupa 16 ani de activitate pe piata bancara din Romania, Banca Romaneasca are un capital social de peste 200 milioane euro si o retea nationala formata din 150 de sucursale.
In octombrie 2003, National Bank of Greece (NBG), a cumparat pachetul majoritar al Bancii Romanesti, detinand in prezent 89,07% din capitalul social al acesteia. Un alt actionar important este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) care detine 10,21% din capitalul social al bancii.
Dintre companiile reprezentative aflate sub controlul National Bank of Greece in Romania se mai numara ETEBA Romania, Garanta Asigurari si NBG Leasing.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani