Bancile cauta specialisti din domeniile control intern si audit
Data publicarii: 26-05-2009 | HR/CariereInstitutiile bancare continua sa aiba probleme in gasirea profesionistilor de nisa, in special din domeniile risc, control intern si audit, potrivit specialistilor HR de pe piata, in contextul in care bancile si-au redus planurile de recrutare, iar raportul dintre cerere si oferta pe piata muncii s-a echilibrat.
Numarul angajatilor din sistemul bancar a scazut cu 1.200 de persoane din decembrie anul trecut pana in martie anul acesta, ca urmare a procesului de restructurare a bancilor, potrivit lui Petru Rares, presedintele Institutului Bancar Roman. Bancile au stopat dezvoltarea retelei teritoriale, desi numarul angajatilor din sediile centrale a crescut, a adaugat acesta. "In prezent, s-a ajuns la un anumit echilibru in ceea ce priveste anumite posturi, in cazul carora, pana nu demult, exista deficit de personal. Totusi, in anumite domenii de nisa, numarul de specialisti este mic in comparatie cu nevoile reale ale companiilor din banking in conditiile actuale, tendinta care se va mentine si in viitor. In aceasta categorie intra specialistii din domeniile risc, control intern si audit - in special audit intern IT", spune Carmen Raicu, director de resurse umane pentru MKB Romexterra Bank.
Desi stabilitatea personalului in companiile din sistemul bancar a crescut, profesionistii de valoare sunt in continuare "vanati" de catre banci, iar atragerea lor are un pret mai mare decat inainte de inceperea crizei, considera specialistii HR. "Formarea unui specialist inseamna ani de training si experienta. Este posibil ca in viitor dezvoltarea mai lenta si stabilitatea personalului pe post sa conduca la diminuarea treptata a acestui deficit", spune Adela Jansen, director de resurse umane pentru BRD Groupe Societe Generale, adaugand ca anul trecut s-a confruntat cu un deficit de analisti de credite si risc, auditori, specialisti IT. "Majorarile salariale si bonusurile acordate angajatilor care au performante in vanzari duce la sporirea veniturilor lunare", spune Carmen Raicu. Potrivit reprezentantului MKB Romexterra Bank, personalul companiei nu va inregistra cresteri semnificative pe parcursul anului, tendinta fiind de temperare a recrutarilor dupa ce anul trecut au fost angajate peste 350 de persoane.
Fluctuatia de personal s-a redus anul acesta, ca urmare a conditiilor economice nefavorabile de pe piata, mentioneaza reprezentantul MKB Romexterra Bank. "Ne-am propus ca in 2009 fluctuatia de personal sa nu depaseasca 2% pe luna si 25% pe an. La momentul actual, fluctuatia voluntara se situeaza la nivelul de 1% pe luna", mentioneaza Carmen Raicu. MKB Romexterra Bank are, in prezent, peste o mie de angajati.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile