Cele mai putine joburi online sunt in Suedia si Olanda
Data publicarii: 25-05-2009 | HR/CariereOferta de joburi online continua sa scada in majoritatea statelor europene, cele mai putine joburi vacante sunt in Suedia si Olanda, iar cele mai multe in Franta, unde numarul de locuri de munca disponibile este intr-o usoara crestere, potrivit unui studiu realizat de site-ul de recrutare Monster.
Oferta de locuri de munca din mediul online a scazut cu peste 50 de puncte procentuale in prima parte a acestui an, comparativ cu perioada similara a anului trecut. Transporturile, serviciile si logistica sunt sectoarele care au inregistrat cel mai mare declin. Sectoarele cu cele mai multe oportunitati de angajare sunt, in momentul de fata, educatia, agricultura si turismul. Un numar mare de joburi vacante se regaseste si in sectorul public.
Numarul de locuri de munca vacante a scazut cel mai mult in luna ianuarie a acestui an. Studiul mai arata ca a scazut si numarul companiilor care intentioneaza sa angajeze tineri absolventi pe parcursul acestui an. Datele releva ca doar 54% dintre companii vor sa angajeze absolventi, mai putin cu aproximativ 10% fata de anul trecut. In ceea ce priveste intentiile de angajare in randul companiilor de pe piata locala, un studiu recent, realizat de firma de consultanta Hewitt Associates, arata ca peste 50% dintre companiile private din Romania vor renunta la intentiile de angajare in perioada urmatoare. In acelasi timp, peste 30% dintre firmele chestionate vor opera reduceri de personal, iar 8% vor reduce salariile managerilor si ale angajatilor.
La capitolul pachete de beneficii, aproape jumatate dintre companii au anuntat ca vor reduce cu 10% bugetele alocate acestor plati, 43% au declarat ca vor reduce bugetele cu mai mult de 10% si doar 8% dintre firmele participante la studiu intentioneaza sa suplimenteze cu 10% bugetul pentru beneficii.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani