Cum va arata relatia dintre angajat si angajator peste 10 ani
Data publicarii: 25-05-2009 | HR/CariereIn urmatorii 10 ani, pozitia angajatului in raport cu angajatorul se va intari semnificativ. Aceasta este una dintre concluziile studiului "Recruitment in 2019", realizat de firma de consultanta Delphi pentru site-ul specializat in recrutarea de personal Jobsite.co.uk.
Pentru conturarea unei imagini cat mai exacte asupra a ceea ce urmeaza sa se schimbe in cadrul resurselor umane, Delphi a cerut parerea expertilor din domenii precum tehnologii de afaceri, recruiteri, academicieni, consultanti in HR, specialisti in tehnologii web si chiar futurologi.
Potrivit studiului, bazinul din care vor fi recrutati candidatii pentru posturile libere se va diversifica in urmatorii ani, urmare a catorva factori majori: sporirea numarului candidatilor trecuti de varsta a doua, amplificarea migratiei fortei de munca de la o tara la alta, disparitia aproape totala a categoriei femeilor-casnice.
Ca rezultat, va creste presiunea pentru adoptarea unor noi tehnologii de recrutare si cererea pentru pachete de munca in care flexibilitatea programului va fi un criteriu important. Astfel, conform unei mari parti a expertilor consultati, orarul 9-5 dominant astazi, va fi adoptat de tot mai putine companii.
Pornind de la premisa ca economia globala isi va reveni pana in 2019, expertii vorbesc de o revenire inca si mai dura a razboiului pentru talente. Ca urmare a introducerii unor noi tehnologii de mediere a recrutarii, mingea va trece in terenul candidatilor care vor avea ultimul cuvant de spus in cadrul acestui proces.
In acelasi timp, cresterea fragmentarii si a crizei de talente se vor traduce in limitarea eficientei automatizarii selectiei de personal si revenirea la interventia factorului uman, sub forma vanatorilor de candidati experimentati.
"In linii generale, putem spune ca toata lumea trebuie sa evolueze in urmatorii ani pentru a supravietui pe piata. Atat candidatii, prin adecvarea la cerintele pietei muncii, cat si angajatorii, prin ajustarea pe noile cerinte ale salariatilor, si nu in ultimul rand recruiterii, prin corelarea cu progresele tehnologice", se arata in studiu.
George Trifu
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile