Cum sa-ti protejezi afacerea de falimentul clientilor
Data publicarii: 19-05-2009 | AfaceriPierderile financiare generate de neincasarea creantelor ca urmare a insolvabilitatii sau a incapacitatii de plata a unui client pot fi anulate prin incheierea unei asigurari pentru riscul de credit comercial.
Companiile care doresc sa se protejeze in aceasta perioada de criza de unele evenimente nedorite precum falimentul unor parteneri de afaceri pot face asta prin incheierea unei asigurari pentru riscul de credit comercial. Asigurarea impotriva riscului de neplata a facturilor (asigurarea pentru riscul de credit comercial) aduce o serie de avantaje companiilor, printre care stabilizarea si imbunatatirea fluxului de venituri, precum si cresterea volumului afacerii.
Costul efectiv al asigurarii (cuantumul primei de asigurare) se stabileste in functie de nivelul cifrei pe credit a asiguratului si de gradul de dispersie a clientilor debitori acestuia (un grad mare de dispersie se obtine in baza unui numar cat mai mare de clienti debitori).
Astfel, o cota de prima redusa se obtine in cazul asiguratilor cu o cifra de afaceri si un grad de dispersie ridicate (societati tip corporate, de regula), iar o cota de prima mai mare se obtine in cazul asiguratilor cu o cifra de afaceri mai mica. Indicele de prima se stabileste in functie de volumul cifrei de afaceri asigurate si poate varia intre 0,3 si 0,8% din cifra de afaceri. Printre societatile care ofera acest tip de asigurare sunt BT Asigurari si Coface. Prima de asigurare se calculeaza prin aplicarea indicelui de prima la cifra de afaceri asigurata. Spre exemplu, in cazul unei expuneri de risc care se va situa in jurul unui miliard de euro, valoarea primei platite pentru polita de asigurare va ajunge la trei-cinci milioane de euro.
Integral in Cotidianul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani