Tronsonul de autostrada Bucuresti-Ploiesti va fi finalizat in iulie 2010
Data publicarii: 13-05-2009 | EconomieTronsonul de autostrada Bucuresti-Ploiesti va fi finalizat in iulie 2010, cu exceptia a sapte kilometri, a declarat ministrul transporturilor si infrastructurii (MTI), Radu Berceanu.
"In iulie 2010 va fi gata tronsonul de autostrada Bucuresti-Ploiesti, mai putin sapte kilometri, dar se va putea circula intre Ploiesti si centura Bucuresti", a spus Berceanu.
Seful de la Transporturi a declarat ca, in prezent, "cele trei stradute de la intrarea in Capitala" nu pot prelua traficul de pe autostrada.
Ministerul Transporturilor a achitat, de la inceputul anului, constructorilor tronsonului de autostrada care va lega Bucurestiul de Ploiesti circa 322 de milioane de lei, bugetul pe 2009 al proiectului ridicandu-se la 410 milioane de lei.
Potrivit oficialului de la MTI, pana in prezent s-au realizat lucrari la Pasajul de pe DN1, la podurile peste Teleajen si Prahova si s-a defrisat padurea Rafov.
Autostrada Bucuresti-Ploiesti este impartita in doua tronsoane, fiind finantata, in prezent, in totalitate de la bugetul de stat. Pe tronsonul Bucuresti-Moara Vlasiei, in lungime de 19,5 km, lucreaza consortiul italian Pizzarotti/Tirena Scavi, valoarea contractului fiind de 152,8 milioane de lei. Pe tronsonul Moara Vlasiei-Ploiesti, de 42,5 kilometri, lucreaza consortiul romanesc UMB Spedition/Pa &Co International/Euroconstruct Trading '98/Com-Axa. Valoarea totala a contractului se ridica la circa 100 de milioane de euro.
Premierul Emil Boc estima, in aprilie, ca pana la finele anului 2009, vor fi finalizate centura municipiului Ploiesti si aproximativ 30 de kilometri din tronsonul de autostrada Bucuresti-Ploiesti si spunea ca, in opinia sa, lucrarile de infrastructura sunt in grafic.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani