Candidatii trimit aplicatii pentru orice gen de job
Data publicarii: 08-05-2009 | HR/CariereCandidatii trimit aplicatii pentru orice gen de job, chiar daca nu au avut decat o legatura tangentiala cu domeniul respectiv in decursul carierei lor, spun specialistii in resurse umane din companii.
"In prezent, recrutam pentru o pozitie de trainer si am primit 400 de aplicatii, dintre care doar 25 erau relevante", spune Roxana Tesiu, manager de resurse umane pentru furnizorul de servicii de outsourcing Wipro Romania. Aceasta adauga ca, in mod normal, aplicatiile pe care le primea pentru un astfel de job erau mult mai putine si ca aceasta tendinta este unul dintre efectele crizei economice. "Am primit aplicatii din partea oamenilor din HR, a oamenilor care au lucrat in sistemul de invatamant, persoane care au plecat din banci unde, printre altele, se ocupau de "on the job training" si au considerat ca sunt suficient de bine pregatite pentru o pozitie de trainer", explica Roxana Tesiu.
Oamenii trebuie sa fie flexibili atunci cand isi cauta de lucru si deschisi la a-si folosi abilitati pe care nu le utilizau in cadrul serviciului anterior, considera Marilena Petrec, CEO pentru grupul de firme APT, specializat in consultanta HR. "80% dintre persoanele care aplica pentru joburi in prezent nu au un seviciu. Daca pana acum, ne faceam calcule care tineau de perioada de preaviz, de acum lucrurile au devenit mai simple pentru noi", spune Roxana Tesiu.
In plus, candidatii sunt mai bine pregatiti, considera reprezentantul Wipro, oferind exemplul profesionistilor din domeniul resurselor umane care intentionau sa isi deschida companii de consultanta HR si care sunt, in prezent, nevoiti sa amane aceasta idee.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani