Pretul apartamentelor a ajuns la un nou minimum
Data publicarii: 06-05-2009 | ImobiliarePretul apartamentelor construite inainte de 1990 continua sa scada. Potrivit unei analize a site-ului imobiliare.ro, locuintele cu doua camere au atins noi valori minime in aprilie, in toata tara. Daca in Bucuresti, pretul acestora a scazut sub 1.500 de euro pe metru patrat, in restul oraselor mari, apartamentele cu doua camere au scazut si la sub 1.000 de euro pe metru patrat. Adrian Erimescu, directorul general al site-ului spune ca acest lucru se intampla din cauza lipsei de lichiditati si a creditarii care ramane blocata.
Pe de alta parte, Erimescu sustine ca pe langa aceste motive, romanii se confrunta cu un alt blocaj, de natura psihologica.
"Lipsa de lichiditati a avut un rol important in blocarea pietei rezidentiale. Vorbim insa, in acest moment, si de un blocaj de natura psihologica. Chiar daca nevoia de a avea o locuinta continua sa se manifeste, potentialii clienti sunt mult mai precauti cand vine vorba de valoarea investitiei pe care trebuie sa o acopere dintr-un imprumut luat pe o perioada indelungata de la o institutie financiara. Chiar pe fondul reluarii creditelor si indiferent cat de mult ar scadea preturile, piata rezidentiala se va debloca treptat", sustine reprezentantul imobiliare.ro
Bucuresti - preturi sub 1.500 euro/mp
In capitala, la sfarsitul lui aprilie, pretul mediu cerut pentru un apartament cu doua camere situat in blocurile construite inainte de 1990 a coborat, pentru prima data in ultimele 12 luni, sub pragul de 1.500 euro/mp, ajungand la valoarea de 1.463 euro/mp.
Astfel, pretul mediu cerut pentru un apartament cu doua camere de 54 mp din Bucuresti a fost, in ultima zi a lui aprilie, de 79.000 euro.
In zonele Berceni sau Gorjului, pot fi gasite apartamente cu doua camere, confort doi, chiar si la 43.000 de euro, respectiv 45.000 euro, ofertele fiind garantate de agentiile imobiliare.
Integral in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani