La ce usi bati pentru banii de la UE
Data publicarii: 06-05-2009 | AfaceriCentrele Regionale si Oficiile Judetene ale Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit reprezinta cea mai buna sursa locala de informare pentru cei care vor o finantare europeana .Daca ai o idee de afaceri si vrei sa afli daca Uniunea Europeana te poate sprijini financiar in realizarea ei, adreseaza-te celor mai apropiate institutii cu expertiza in domeniu.
Te-ai gandit sa-ti deschizi o fabrica de procesare a laptelui, o gradinita particulara sau sa sustii activitatea unui ONG (organizatie neguvernamentala)? Vrei sa stii daca Uniunea Europeana te poate sprijini financiar pentru realizarea acestor investitii?
Mai mult, doresti sa afli de ce documente ai nevoie la dosar si care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurgi? Adreseaza aceste intrebari si toate celelalte la care nu gasesti raspuns celor mai apropiate institutii acreditate in domeniu si ideea ta se poate transforma intr-o afacere profitabila.
Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) dispune de un numar de 1.262 de experti in domeniu care asigura implementarea tehnica si financiara a Fondului European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (FEADR).
Centrele Regionale dau cele mai bune informatii
Peste 1.000 de specialisti care iti pot oferi informatiile necesare pentru a accesa un sprijin nerambursabil de la Uniunea Europeana. "Sursa de informare cea mai sigura este reprezentata de Centrele Regionale ale Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit", spune Felix Lucutar, managing partner in cadrul firmei de consultanta Agriculture Capital&Engineering.
APDRP are repartizati la nivel regional, in cele opt centre, un numar de 327 de experti. Acestia iti pot oferi toate informatiile de care ai nevoie pentru a obtine o finantare. Tot aici, se vor semna si contracta proiectele depuse in prealabil la Oficiile Judetene. In cazul in care Centrul Regional nu se afla in apropierea ta, poti apela la Oficiile Judetene ale APDRP. In fiecare judet din tara, la care se adauga Bucurestiul, este deschis cate un astfel de Oficiu unde poti obtine toate informatiile de care ai nevoie. Tot aici, vei depune atat proiectul, cat si cererile de plata ulterioare contractarii proiectului.
Dezbate pe forum finantarea europeana!
In Oficiile Judetene sunt repartizati 722 de experti. Totusi, analistii atrag atentia ca acestia nu beneficiaza de o expertiza la fel de ampla ca aceea a expertilor din Centrele Regionale. Cei care au conexiune la internet, pot adresa intrebarile lor pe forumul APDRP de pe pagina de web a institutiei (www.apdrp.ro).
Alti beneficiari activi pe forum iti vor putea raspunde la intrebari sau iti vor putea impartasi experienta lor. Tot pe pagina web a institutiei gasesti o sectiune in care sunt inscrise raspunsurile la o serie de intrebari adresate frecvent de cei interesati de obtinerea unei finantari europene.
Telverde pentru sesizari
La nivelul Agentiei exista initiativa ca in viitor sa se formeze un grup de experti care sa raspunda la intrebari si chiar sa solutioneze in timp real problemele intampinate de catre beneficiari.
In plus, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit a pus la dispozitia populatiei un numar de telefon gratuit (0800.800.644) pentru solicitarea de informatii si pentru semnalarea problemelor si a dificultatilor in accesarea si derularea Programului National pentru Dezvoltare Rurala.
De asemenea, firmele de consultanta iti pot oferi informatiile de care ai nevoie pentru a accesa un sprijin nerambursabil de la Bruxelles. In plus, consultantul te poate sprijini de la intocmirea dosarului pentru avize si pana la depunerea proiectului la Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit sau chiar pana in faza finala de implementare a proiectului.
Atentie insa, nu trebuie sa ignorati referintele niciunei firme de consultanta. Nu toti consultantii beneficiaza de expertiza pe care pretind ca o au.
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani