Programul flexibil nu este sustinut de top manageri
Data publicarii: 06-05-2009 | HR/CariereStrategiile firmelor de a reduce costurile prin intermediul programului de lucru flexibil continua sa fie puse in practica in cadrul organizatiilor, dar principala provocare cu care acestea se confrunta este lipsa de sustinere din partea echipei de senior management, potrivit unui studiu recent, realizat de Microsoft si prezentat in cadrul conferintei CoreNet Global.
Astfel, 55% dintre respondenti au mentionat ca firmele sunt tot mai interesate de implementarea acestui gen de strategii pentru a face fata conditiilor economice actuale, 61% dintre angajati afirmand ca aceasta tendinta se manifesta chiar in companiile pentru care lucreaza. Un procentaj de 76% dintre respondenti au spus ca organizatia in care sunt angajati a implementat deja un program ce sustine munca flexibila si realizarea sarcinilor specifice jobului din afara biroului, iar 71% au mentionat ca acest program functioneaza deja de doi ani, in timp ce 29% au pus in practica un astfel de program cu mai putin de doi ani in urma. "Prin intermediul studiului nostru realizat la nivel global, am identificat doua motive principale pentru care organizatiile au implementat programe de munca flexibile. Primul este legat de oameni si de abilitatea de a atrage si retine persoanele talentate, oferind un serviciu cu un echilibru mai bun intre cariera si viata personala. Cel de-al doilea este determinat de costuri, in conditiile in care dimensionarea realista a echipei si reducerea costurilor la nivelul intregii afaceri au fost, de asemenea, importante", a mentionat Katherine Randolph, director de comunicare pentru Microsoft.
Cele mai mari reduceri operate de companii sunt legate de cheltuielile cu deplasarile in interes de serviciu, urmate de inghetarea proiectelor de recrutare, reduceri de personal si reducerea salariilor. Studiul a aratat ca 57% dintre companii vad munca de la distanta drept o componenta a reducerilor legate de deplasari.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani