Programul flexibil nu este sustinut de top manageri
Data publicarii: 06-05-2009 | HR/CariereStrategiile firmelor de a reduce costurile prin intermediul programului de lucru flexibil continua sa fie puse in practica in cadrul organizatiilor, dar principala provocare cu care acestea se confrunta este lipsa de sustinere din partea echipei de senior management, potrivit unui studiu recent, realizat de Microsoft si prezentat in cadrul conferintei CoreNet Global.
Astfel, 55% dintre respondenti au mentionat ca firmele sunt tot mai interesate de implementarea acestui gen de strategii pentru a face fata conditiilor economice actuale, 61% dintre angajati afirmand ca aceasta tendinta se manifesta chiar in companiile pentru care lucreaza. Un procentaj de 76% dintre respondenti au spus ca organizatia in care sunt angajati a implementat deja un program ce sustine munca flexibila si realizarea sarcinilor specifice jobului din afara biroului, iar 71% au mentionat ca acest program functioneaza deja de doi ani, in timp ce 29% au pus in practica un astfel de program cu mai putin de doi ani in urma. "Prin intermediul studiului nostru realizat la nivel global, am identificat doua motive principale pentru care organizatiile au implementat programe de munca flexibile. Primul este legat de oameni si de abilitatea de a atrage si retine persoanele talentate, oferind un serviciu cu un echilibru mai bun intre cariera si viata personala. Cel de-al doilea este determinat de costuri, in conditiile in care dimensionarea realista a echipei si reducerea costurilor la nivelul intregii afaceri au fost, de asemenea, importante", a mentionat Katherine Randolph, director de comunicare pentru Microsoft.
Cele mai mari reduceri operate de companii sunt legate de cheltuielile cu deplasarile in interes de serviciu, urmate de inghetarea proiectelor de recrutare, reduceri de personal si reducerea salariilor. Studiul a aratat ca 57% dintre companii vad munca de la distanta drept o componenta a reducerilor legate de deplasari.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile