UniCredit Tiriac Bank reduce dobanzile pentru imprumuturile catre populatie
Data publicarii: 05-05-2009 | Finante-BanciUniCredit Tiriac Bank a redus incepand de luni, 4 mai, nivelul dobanzilor pentru creditele destinate clientilor persoane fizice, cu pana la 3 puncte procentuale, simplificand totodata si formula de calcul al dobanzii, a anuntat banca.
Formula de calcul a dobanzii pentru produsele de creditare solicitate incepand din data de 4 mai 2009 de catre clientii persoane fizice este in prezent formata din nivelul EURIBOR/ LIBOR/ RBOR la sase luni, la care se adauga o marja a bancii care sa acopere riscurile de credit asumate prin acordarea finantarii. Clientii care au deja un credit pe vechea formula vor beneficia de scaderea dobanzii ca efect a reducerii costului riscului de tara (CDS). Rata dobanzii se revizuieste bianual, la 30 iunie si 31 decembrie", se mai precizeaza in comunicatul publicat de banca.
"Una dintre prioritatile noastre este continuarea creditarii. Consider ca scaderea dobanzilor cuplata cu o serie de masuri de eficientizare a serviciilor pentru clienti va contribui la revigorarea cererii. Simplificarea structurii de calcul al dobanzii vine tot ca urmare a solicitarilor clientilor nostri", spune Zoltan Major, vicepresedinte al UniCredit Tiriac Bank responsabil de Divizia Retail.
Astfel, pentru a face mai accesibila modalitatea de calcul, au fost eliminate componentele MRR (costul care rezulta din aplicarea mecanismului de rezerva minima obligatorie) si CDS - utilizate anterior de banca in formula dobanzii imprumuturilor.
In paralel cu acordarea de credite, UniCredit Tiriac Bank ofera posibilitatea restructurarii imprumuturilor acordate anterior prin reesalonarea ratelor in mod gratuit (prelungirea perioadei de creditare cu diminuarea sumei lunare de plata), schimbarea valutei creditului pentru care se percepe un comision de 1% din valoarea creditului si acordarea unei perioade de gratie de pana la 6 luni, timp in care se plateste doar dobanda.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani