Producatorul american Chrysler intra in faliment

Data publicarii: 30-04-2009 | Auto

Grupul Chrysler a intrat sub protectia legii falimentului si se va reorganiza, in urma parteneriatului cu producatorul italian auto Fiat, intr-o companie mai viabila, a spus un oficial al administratiei Obama, citat Bloomberg.

Oficialul care a facut aceste afirmatii, cu condtitia pastrarii anonimatului, a spus ca esecul negocierilor cu unii creditori a dus la varianta intrarii in faliment. Presedintele Barack Obama va sustine, la pranz, la New York, un discurs privind situatia industriei auto. Administratia prezindentiala planuieste sa organizeze acest eveniment pentru a pregati calea vanzarii catre Fiat a 20% din producatorul american, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Chrysler a primit un imprumut de 4 miliarde dolari din partea guvernului la inceputul lui ianuarie si i-au fost promisi alti 500 milioane dolari. Compania americana ar fi putut primi 6 miliarde dolari drept imprumuturi suplimentare, prin incheierea unei aliante cu producatorul italian Fiat, inainte de 30 aprilie.

Criza financiara globala a decimat marii constructori americani, iar presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a spus la sfarsitul lunii martie ca intrarea rapida a General Motors si Chrysler in faliment este cea mai buna solutie pentru restructurarea acestora.

Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: