Bun-platnicul bancar, specie pe cale de disparitie

Data publicarii: 30-04-2009 | Finante-Banci

Numarul celor care nu-si platesc ratele la timp sau nu si le mai achita deloc este din ce in ce mai mare, arata datele BNR.

Restantele la creditele mai mari de 20.000 de lei au inceput sa creasca ingrijorator, in timp ce pentru cele mai mici de aceasta suma se inregistreaza o tendinta de scadere, a declarat, ieri, directorul directiei de supraveghere din Banca Nationala a Romaniei (BNR), Nicolae Cinteza.

"Creditele mai mici de 20.000 de lei reprezinta 24% din totalul imprumuturilor populatiei, dar au un procent de 70% din valoarea totala a restantelor. Desi creditele peste 20.000 de lei totalizeaza aproape 76%, valoarea restantelor la acestea reprezinta doar 31,7% din restantele populatiei", a mai spus reprezentantul bancii centrale.
 
Potrivit acestuia, faptul ca restantele cresc este foarte alarmant, mai ales in conditiile in care majoritatea imprumuturilor sunt din categoria imobiliare in va luta. "Restantele cresc din ce in ce mai puternic. La unele banci nive lul era de 17%-18% chiar, ceea ce ne-a obligat sa luam unele masuri pentru bancile respective", a explicat directorul din BNR.

Integral in Evenimentul Zilei

Ultimele stiri pe BankNews.ro: